Haar op de arm verwijderen

Armhaar scheren
 
Vraag: Ik zou het haar op mijn arm willen kwijtraken, maar ik ben bang dat het dan donkerder en dikker zal terug groeien, wat in de toekomst voor problemen zal zorgen. Bestaan er producten of methodes (die niet uitzonderlijk duur zijn) om dit te voorkomen?
 
Antwoord: Eerst en vooral wil ik zeggen dat de idee dat knippen, scheren of op een andere manier lichaamshaar verwijderen, ervoor zorgt dat de haren dikker en donkerder terug groeien, eigenlijk een mythe is – een verhaaltje uit grootmoeders tijd, als u wilt. Het is net zoals zeggen dat twee grijze haren zullen terug groeien wanneer u er één uittrekt. Deze dingen zijn gewoon niet waar.
 
De reden waarom mensen denken dat deze verhalen waar zijn, is gewoon een kwestie van timing. Een jonge vrouw bijvoorbeeld beslist om voor de eerste keer haar benen te scheren omdat de donshaartjes uit de kindertijd nu donkerder en dikker geworden zijn in de puberteit. Nu pas begint ze dit te merken en ze maakt zich zorgen dat het alleen maar erger wordt.
 
Dus begint ze te scheren en wanneer het haar terug groeit, merkt ze dat het veel donkerder en dikker is. En wat nog erger is, er lijken méér haren te zijn. Dit heeft echter niets te maken met het scheren, maar veeleer met het feit dat het haar op haar benen een ontwikkeling doormaakte van donshaar tot eindhaar.
 
De mogelijkheid bestaat ook (in dit en in andere voorbeelden) dat het aanwezige haar gedeeltelijk plat gaan liggen is door kledij en wrijving van andere lichaamsdelen en wanneer u in dit geval gaat scheren, zullen de nieuwe haartjes dikker en zwaarder lijken omdat die haartjes nog niet platliggen.
 
Er bestaan tegenwoordig geen producten voor vrije verkoop die verhinderen dat haar terug groeit – deze producten heten groeiremmers. Of, ik moet eigenlijk zeggen, zo’n producten bestaan wel, maar de meeste geven geen geloofwaardige resultaten. De producten beloven om “nieuwe haargroei te vertragen of te voorkomen” of om “de nieuwe haargroei fijner en minder zichtbaar te maken”. Maar daar blijkt niets van te kloppen. Recent was sprake van formules op voorschrift van groeiremmers voor het voorkomen van gezichtshaar bij vrouwen, maar dat is iets wat u met een dokter moet bespreken vóór u dit type producten kan bekomen.
 
U hebt een paar opties om het armhaar zonder al te veel kosten te verwijderen. Er is natuurlijk het scheren of er is de epileercrème (zoals Nair). Veel vrouwen verkiezen een product als Nair omdat de nieuwe haartjes “zachter” aanvoelen, want de uiteinden zijn fijner door blootstelling aan de epileercrème. U kunt ook waxen. De haartjes blijven dan gewoonlijk langer weg en groeien zachter terug.
 
Ik vermeld hier ook de technieken van electrolyse en haarverwijdering met de laser, want dat zijn de enige “permanente” haarverwijdermethodes. Meestal hebt u meerdere behandelingen nodig en de kosten kunnen in veel gevallen hoog oplopen. Aangezien u het had over niet al te kostelijke methodes, bent u waarschijnlijk niet geïnteresseerd in deze twee laatste technieken.
 
© Modewijzer.com
Foto: Style-photo/Shutterstock
 
Méér vragen en antwoorden