Behandelen van krullend haar dat kroest

haar met kroes
 
Vraag: Help! Ik heb krullend haar dat erg kroest en heb het twee keer proberen te straightenen en nu is het zo droog dat ik er steeds moet babyolie opdoen en het in een paardenstaart moet binden, anders zou ik eruitzien alsof ik elektrische schokken gekregen heb.
 
Ik heb geen krullend haar van nature. Toen ik klein was, had ik steil haar, maar mijn stiefmoeder krulde het. Ik zou nu mijn haar willen behandelen, zodat het teruggaat naar zijn normale, controleerbare en gezonde status en zodat ik dus geen babyolie meer hoef te gebruiken en het niet meer hoef in een paardenstaart te doen. Kunt u me alstublieft advies geven?

 
Antwoord: Het eerste wat ik adviseer is om uzelf diepe conditioningbehandelingen te geven – tenminste twee keer per week – als onderdeel van uw opmaakroutine. Uit de beschrijving kan ik opmaken dat uw haar beschadigd is en intensieve verzorging nodig heeft.
 
Kies een conditioningcrème die u bevalt en breng die aan op uw haar. Bedek daarna het haar met een plastieken kapje en draai uw hoofd in handdoeken die opgewarmd werden in de droogkast (of zit onder een droogkap als u er één hebt). Laat de conditioner 15 à 20 minuten op uw hoofd en spoel daarna uw haar met lauw water.
 
Wat de dagelijkse behandeling betreft, moet u een milde shampoo en conditioner gebruiken die gladde en zijdezachte resultaten geeft. Het haar moet u elke dag conditionen, of u het nu wast of niet. Bovendien zou u moeten een leave-in conditioner in sprayvorm en een antikroesserum op het haar doen nadat het handdoekdroog is en vooraleer u het gaat stylen. Als u van plan bent om uw haar te föhnen, gebruik dan een diffuser om te voorkomen dat het té droog en verder beschadigd raakt.
 
Het is erg onwaarschijnlijk dat uw haar anders ging groeien door het permanenten op jonge leeftijd, tenzij die permanent de haarfollikels op één of andere manier wijzigde. Het is vermoedelijk zo dat er een samenloop van timing was en dat uw haar reeds begon te veranderen en dat de permanent dan gewoon verborg wat anders een stap-voor-stap verandering zou geweest zijn.
 
Los van de oorzaak moet u uw haar nu met zorg behandelen tot zijn conditie hersteld is. Ik raad aan om geen babyolie meer te gebruiken op uw haar. Het antikroesserum werkt op dezelfde manier als babyolie, maar de babyolie vereist het gebruik van een veel sterkere shampoo om die te verwijderen zonder het haar een vettig gevoel en een vettige look te geven of zonder de olie in het haar te laten.
 
Denk eraan dat de conditie van uw haar niet ineens gebeurd is en ook niet ineens zal opgelost zijn. Geef de behandelingen de nodige tijd om hun werk te doen en eens uw haar in betere conditie is, kunt u misschien kiezen voor definitief straightenen, iets wat tegenwoordig in veel salons gebeurt.
 
© Modewijzer.com
Foto: Oleg Samoylov/Shutterstock