Wat u kunt dragen om groter te lijken

Kleren om er groter uit te zien
 
Vraag: Ik ben een kleine slanke dame en ik wil er groter uitzien. Wat draag ik het best?
 
Antwoord: Het mag dan al simplistisch klinken, maar over het algemeen draagt u het best kledij die goed past. Als uw kleren niet goed passen, dan zal u er molliger uitzien dan u in werkelijkheid bent en zo zal het gebrek aan hoogte nog meer opvallen.
 
Hakken zijn steeds een goede keuze, zolang u niet overdrijft. Hou het bij gematigde hakken en draag geen plateauzolen of stiletto’s. Gematigde hakken zullen er evenwichtig en geproportioneerd uitzien, terwijl hoge hakken en dikke zolen alleen maar zullen benadrukken dat u er groter probeert uit te zien.
 
Hou uw lijnen verticaal. Vermijd bloezen met een boothals en jasjes met wijde kragen. Vermijd bovendien uitstaande rokken en bolle mouwen. Al deze zaken zorgen eerder voor een horizontale lijn. Klassieke bloezen en T-shirts met V-hals zijn geschikt om uw gezicht en bovenste lichaamsdeel langer te laten lijken en getailleerde jasjes met rechte rokken zullen uw silhouet verticaal houden.
 
Vermijd tot slot rokken die te kort of te lang zijn. Lange jurken zijn OK als avondkledij, maar overdag zorgt u er best voor dat de rok tot iets boven of iets onder de knieën komt. Zo zorgt u ervoor dat u uw benen een beetje laat zien, maar ook weer niet te veel, anders accentueert u het feit dat ze kort zijn.
 
© Modewijzer.com
Foto: Pixel-Shot/Shutterstock
 
Méér vragen en antwoorden