Ogen groter doen lijken

Aziatische ogen
 
Vraag: Ik vroeg me af of u me kunt helpen bij een make-up probleempje. Eerst en vooral moet ik zeggen dat ik van Aziatische oorsprong ben, mijn ogen lijken dus tamelijk klein.
 
Ik vroeg me af of ik eyeliner of oogschaduw op een bepaalde plaats kan aanbrengen om mijn ogen groter te doen lijken. Ik heb geen plooi bij het bovenste ooglid en wanneer ik oogschaduw opdoe, zien mijn ogen er dus kleiner uit. Denkt u dat u me kunt helpen?

 
Antwoord: Ik kan u inderdaad helpen. Er zijn twee zaken waar u rekening mee moet houden.
 
Eerst en vooral is de vorm van de oogleden (en mogelijk ook hun plaats) grotendeels verantwoordelijk voor het kleine voorkomen van uw ogen. U kunt de openheid in uw ogen gaan maximaliseren door steeds een dun lijntje eyeliner te gebruiken boven de wimperlijn in de hoek van uw oogleden. Door op die plaats een gedefinieerde lijn te creëren, zorgt u ervoor dat uw ogen helderder en groter lijken.
 
Vervolgens moet u uw oogschaduw gebruiken om in uw ooglid contouren te creëren waar er nu geen te bespeuren zijn. Gebruik uw donkerste tint van neutrale oogschaduw waar u normaal gezien een plooi zou vinden en dit om een dunne donkere toenemende vorm te creëren boven de wimperlijn. Op het eigenlijke ooglid gebruikt u een erg lichte neutrale schaduw om deze zone lichter te maken en groter te doen lijken. Op de zone van het oog boven de toenemende vorm, maar onder de wenkbrauw, gebruikt u dezelfde tint als op het ooglid (of een tint die een klein beetje donkerder is) om ook deze zone visueel naar voor te brengen.
 
Als uw ogen ook dicht bijeen staan, kunt u de donkere vorm doen toenemen naar de buitenkant van de ogen toe en die tot een beetje buiten de uiteinden van de wimpers doen reiken. Zo zal de aandacht op de buitenkant gevestigd worden en zal het lijken of de ogen wijder uit elkaar staan.
 
Gebruik uw make-up borsteltje om deze schaduwen lichtjes te vermengen en de lijnen ertussen te verzachten om zo een “geschilderde” look te vermijden.
 
Het zal misschien een eindje duren vooraleer u deze techniek onder de knie hebt, maar het eindresultaat zal zijn dat de ogen méér diepte hebben en opener en expressiever zijn.
 
© Modewijzer.com
Foto: Aslysun/Shutterstock
 
Méér vragen en antwoorden