Bruine kleurtje vergroten

Lotion, zonnebril en hoed van stro
 
Vraag: Ik bruin tamelijk makkelijk en ik begrijp de gevaren van bruinen. Hoe kan ik mijn bruine kleurtje nog vergroten en hoe kan ik mijn huid zo gezond mogelijk houden tijdens het bruinen?
 
Antwoord: Eén van de allerbelangrijkste zaken is vocht. De blootstelling van de huid aan veelvuldige UV-straling zal de bekwaamheid om vocht vast te houden doen stoppen. Gebruik elke avond een goede vochtinbrengende crème die collageen en elastine bevat (en een goede moisturizer na elke zonnebeurt).
 
Ga ook regelmatig naar een dermatoloog om uw huid op kanker te laten onderzoeken. Zo zal uw dokter eventuele problemen zo vlug mogelijk kunnen behandelen.
 
U zegt specifiek dat u “de gevaren van het bruinen begrijpt”, maar ik wil hieraan toevoegen dat ik NIET aanraad om te gaan bruinen voor esthetische doeleinden in deze moderne tijden, wanneer de risico’s zo groot zijn met kans op dodelijke afloop. De zelfbruinende crèmes, lotions en sprays van tegenwoordig geven een natuurlijk tintje aan de huid zonder de neveneffecten van risico op kanker.
 
© Modewijzer.com
Foto: Savanevich Viktar/Shutterstock