Gezichtsontharing

Het waxen van snorhaartjes
 
Vraag: Hoe kunnen vrouwen gezichtshaar verwijderen? Welke opties hebben ze?
 
Antwoord: De opties voor ontharing zijn tamelijk universeel en zijn zowel voor vrouwen als voor mannen bruikbaar: scheren, epileren of waxen.
 
De meeste vrouwen verwerpen scheren, omdat ze dit associëren met het (gewoonlijk dagelijkse) ritueel bij de man, maar toch is het de snelste en gewoonlijk minst drukke manier om ongewenste haartjes te verwijderen. Er kunnen zich echter wel enkele probleempjes voordoen: ingegroeide haartjes, stoppelvorming en irritatie.
 
Heel wat vrouwen opteren voor epilatie (met behulp van crèmes of lotions om ongewenste haren op te lossen) om zeker te zijn van gladdere, langer durende resultaten. In sommige gevallen is het echter zo dat vrouwen met erg gevoelige huid zelfs de mildste van deze producten niet kunnen verdragen en sommige producten veroorzaken een gevoel van verbranden en irritatie los van de tolerantie van het product.
 
Waxen of harsen is een doeltreffende ontharingsmethode en geeft langdurige resultaten (en daardoor zijn er minder behandelingen nodig). De meeste harsproducten echter – de méést doeltreffende dan – vergen duidelijk méér voorbereiding en kunnen nogal voor een vuile boel zorgen – om nog niet te spreken over het feit dat deze methode pijnlijk is, aangezien de haartjes massaal uitgetrokken worden met behulp van de zelfklevende strip met hars op.
 
Sommige vrouwen van wie het gezichtshaar niet zo speciaal zwaar is, maar wel donker, kiezen ervoor om de haartjes niet te verwijderen, maar om ze eerder te bleken, zodat ze minder opvallen. Met behulp van een speciale formule wordt de kleur uit het haartje gehaald en wordt het doorzichtig en veel minder zichtbaar.
 
© Modewijzer.com
Foto: Africa Studio/Shutterstock