Gebleekt haar dat blauw of paars wordt

Vrouw met gebleekt haar
 
Vraag: Ik heb gebleekt blond haar. Ik bleek mijn haar zelf. De laatste keren dat ik mijn haar bleekte, kreeg het de basiskleur van het bleekmiddel (paars of blauw) in plaats van blond. Kan ik iets doen om dit te vermijden? Of kan ik mijn haar anders kleuren?
 
Antwoord: Het klinkt alsof u een bleekmiddel gebruikt dat een blauwmakend bestanddeel bevat om koperkleurige resultaten te voorkomen. Ofwel gebruikt u een hoge lift kleurformule met een blauwe/paarsblauwe/paarse basiskleur.
 
Als het eerste waar is en uw bleekproduct dus een blauwmakend bestanddeel bevat, dan zou u met een reinigende shampoo de blauwe/paarse ondertonen in uw haar moeten kunnen weg krijgen. Als dit niet werkt, dan kunt u naar de schoonheidszaak gaan en een flesje peroxide volume 30 kopen. Dat combineert u in gelijke verhoudingen met uw favoriete shampoo en met die mengeling wast u uw haar. Gebruik daarna onmiddellijk uw favoriete conditioner.
 
Als het laatste waar is en u dus een haarkleurformule op uw haar hebt, dan moet u misschien een corrigerende kleurbehandeling ondergaan om de blauwe/paarse tonen uit uw haar te doen verdwijnen. Daarvoor moet u een kleuring kiezen met een licht kleurniveau (niveau 8 of hoger) en met een basiskleur die uw huidige kleur neutraliseert.
 
Als de huidige tonen meer blauw zijn, gebruik dan een haarkleuring met oranje basis. Als de huidige tonen meer paars zijn, kies dan een kleuring met een gouden basis. Combineer 3 cl van deze haarkleuring met 3 cl van een peroxideontwikkelaar volume 20 en 3 cl van uw favoriete conditioner.
 
Breng deze mengeling aan op uw haar en laat die 10-15 minuutjes inwerken. Spoel het haar daarna grondig en droog het om de resultaten te bekijken. De ongewenste kleur zou nu moeten weg zijn en uw haar zou nu natuurlijk blond moeten zijn. Als er nog steeds wat ongewenste tonen in uw haar zijn, dan kunt u het proces herhalen (u hebt genoeg kleuring en ontwikkelaar voor een tweede toepassing).
 
U kunt in de toekomst dit soort problemen vermijden door een hoge lift kleurformule te kiezen met een neutrale basiskleur. De juiste kleuring kiezen kan moeilijk zijn, net als weten wat de vermoedelijke kleurresultaten zullen zijn van een specifiek product. Daarom moedig ik de mensen aan om deze toepassing te laten uitvoeren door een professional.
 
Uw kapper is getraind om de theorie achter het kleuren te begrijpen en te weten hoe u de gewenste kleur bekomt zonder uw haar te beschadigen en met een minimum risico op ongelukkige kleurresultaten. Daarenboven zal de professionele kapper gratis ongewenste kleurresultaten corrigeren, mochten die zich voordoen.
 
© Modewijzer.com
Foto: Koldunova Anna/Shutterstock