Foundation en poeder

Foundation
 
Vraag: Hoe weet ik welke foundation en welk poeder ik moet kopen? Ik kocht reeds verschillende types en weet echt niet welk product nu het beste is.
 
Antwoord: Laten we eerst even bekijken waarvoor deze producten bedoeld zijn en daarvan uitgaan. De bedoeling van een foundation is de huidtint te egaliseren.
 
Het type foundation dat u nodig hebt, wordt bepaald door de hoeveelheid dekking die u nodig hebt. Vrouwen die een huid hebben met meerdere tinten of met vlekken kunnen een zwaardere foundation nodig hebben, vermoedelijk een mengeling op basis van olie die heel erg dekkend werkt.
 
Diegenen die niet veel verschil in huidtint vertonen, kunnen het stellen met een normale foundation op waterbasis. Sommige vrouwen hebben erg gelijke huidtinten en hebben enkel wat “kleur” nodig op hun huid. Voor deze vrouwen zijn de nieuwere “gekleurde moisturizers” ideaal, want ze voegen enkel een tikkeltje kleur toe aan huid die effen, maar bleek is.
 
Cosmetische producten in poedervorm worden meestal gebruikt door vrouwen met erg vettige huidtypes, die het vettige uitzicht van hun huid willen onder controle houden. Er bestaan zelfs foundations die u aanbrengt als crème, maar die opdrogen tot een soort poeder. De meeste vrouwen hebben geen poedermake-up nodig in combinatie met een vloeibare foundation. Hebt u genoeg dekking door uw foundation, dan kunt u gewoon een doorzichtig poeder kiezen om de make-up te fixeren en glans onder controle te houden.
 
In alle eerlijkheid moet ik zeggen dat het verschil tussen de verschillende types make-up van merk tot merk gewoon een kwestie is van persoonlijke smaak. De enige manier om te weten te komen wat geschikt is voor u, is de verschillende merken eens uit te proberen en te kijken welk product uw persoonlijke voorkeur wegdraagt. De meeste producten hebben gelijkaardige formules, zodat er dus geen echt verschil is onderling, behalve dan oppervlakkige verschillen zoals de geur.
 
© Modewijzer.com
Foto: Jayannpo/Shutterstock