Eyeliner die op het ooglid komt

Vrouw die een probleem heeft met haar eyeliner
 
Vraag: Wat kan ik doen om te vermijden dat mijn eyeliner terechtkomt op mijn ooglid? Tot nu toe heb ik poeder en ooglidprimer geprobeerd.
 
Antwoord: Eerst en vooral moet u bepalen wat de oorzaak is van het probleem. Ik kan raden/denken dat volgende zaken mogelijke oorzaken zijn:
 
- een niet geschikt product
 
- anatomische factoren
 
- verkeerde toepassing
 
Een niet geschikt product zou kunnen verwijzen naar een goedkoper product dat niet zo goed van kwaliteit is als andere beschikbare producten of het zou gewoon een product kunnen zijn dat niet geschikt is voor uw noden.
 
De éne persoon kan een bepaald goedkoop product gebruiken met schitterende resultaten, terwijl de andere nood heeft aan hypo-allergene producten en lijdt onder de goedkopere producten. Het is in feite zo dat sommige producten beter werken dan andere bij sommige mensen. De sleutel tot succes is het vinden van dat éne product dat goed is voor u.
 
Wat eyeliner betreft, koopt u best iets dat snel droog is, met een makkelijke en gladde toepassing en iets dat bedoeld is om lang te dragen en dat hopelijk vlekvrij is.
 
Anatomische factoren kunnen problemen veroorzaken met de resultaten die u bekomt van uw eyeliner. Als uw oogleden in zichzelf plooien wanneer ze zich van over uw oog terugtrekken, dan is het veel waarschijnlijker dat u problemen zult ondervinden met vlekken en kleuroverdracht. Dit is vooral zo bij mensen met zware oogleden en diepe vouwen in de oogkasten. De remedie voor deze situatie is “ideaal gezien” om in staat te zijn de aanbrengmethode aan te passen of een product te kiezen dat aan uw noden beantwoordt (zoals een sneldrogende vloeibare eyeliner of een niet vlekkend potlood).
 
Alhoewel er in sommige gevallen geen goede oplossingen lijken te bestaan voor anatomisch gecreëerde problemen (bij gebrek aan cosmetische chirurgie), is er voor diegenen die vinden dat ze MOETEN een eyeliner hebben die niet doorloopt, vlekt of wegloopt en op voorwaarde dat ze de keuze willen nemen, de getatoeëerde eyeliner. Alhoewel, simpelweg een verandering in uw aanbrengmethodes of productkeuze kan wonderen doen.
 
Verkeerde toepassing is een grote oorzaak van ontevredenheid bij het gebruik van de eyeliner. In normale gevallen hangt de aanbrengmethode van eyeliner af van het gewenste resultaat: aan de binnenkant van de wimperlijn om de ogen kleiner te maken, aan de buitenkant van de wimperlijn om ze groter te maken. In gevallen echter waar er specifieke anatomische uitdagingen zijn, zoals geplooide, gevouwen of zware oogleden, kan het nodig zijn om het aanbrengen van de eyeliner aan te passen om te helpen voorkomen dat de problemen zich vermenigvuldigen.
 
In uw geval – en afhankelijk van de specifieke oorzaak van uw problemen met de eyeliner – zou u misschien het gebruik van de ooglidprimer (om doorlopen te helpen voorkomen) kunnen combineren met poeder (om olie te helpen controleren) en een aanbrengmethode kunnen gebruiken die de eyeliner helpt controleren, zoals het aanbrengen van de eyeliner aan de binnenkant van de wimperlijn langs de randen van de oogleden. Er zal zorgvuldige toepassing nodig zijn en misschien ook wat oefening, maar u zou betere resultaten moeten bekomen.
 
© Modewijzer.com
Foto: Fotos593/Shutterstock
 
Méér vragen en antwoorden