Hoe eyeliner aanbrengen

Het aanbrengen van eyeliner
 
Vraag: Hoe moet ik eyeliner aanbrengen? Het ziet er bij mij nooit goed uit.
 
Antwoord: Dit is een veel voorkomende klacht bij vrouwen en gewoonlijk is het probleem te herleiden tot twee factoren: ofwel is de eyeliner de verkeerde schakering of type voor de persoon in kwestie ofwel gebruikt die persoon té veel eyeliner.
 
De bedoeling van eyeliner is de ogen krachtiger te maken en hen groter te doen lijken of meer gedefinieerd. Gewoonlijk is er een lange weg te gaan en geschikte toepassing vergt oefening.
 
Voor beginners zou ik aanraden om een potlood (of stick) te gebruiken als eyeliner. De eyeliner moet aangebracht worden op de rand van de oogleden. Nogmaals, voor beginners is de beste methode het aanbrengen van de eyeliner op de buitenkant van de wimperlijn aan de basis van de wimpers.
 
Voor overdag zou u best een bruine tint eyeliner kiezen, tenzij u zwart haar hebt. In dat geval is donkergrijs ook goed. Echt zwarte eyeliner is eigenlijk alleen voor ’s avonds wanneer u make-up kleuren nodig hebt die donkerder zijn en dan alleen nog bij vrouwen met echt donkere haren.
 
Tenzij uw wimpers licht of dun zijn, wilt u gewoonlijk net genoeg eyeliner om de wimperlijn te gaan accentueren. Begin met het maken van een lijn langs de rand van het bovenste ooglid beginnend bij de binnenste kant van de iris (gekleurde deel) van het oog en gaand naar de buitenste ooghoek. Daarna doet u hetzelfde bij het onderste ooglid van de buitenste kant van de iris naar de hoek.
 
Indien nodig – en naargelang u méér bedreven wordt – kunt u lijntjes maken van de binnenste naar de buitenste hoeken van beide oogleden. Eens u echt vaardig bent met het aanbrengen van eyeliner, kunt u in mode- en schoonheidsmagazines kijken en de eyeliner effecten die u daar ziet en die u aantrekkelijk vindt bij uzelf uitproberen. Denk eraan, oefening baart kunst.
 
© Modewijzer.com
Foto: IMC11/Shutterstock