Epileercrème

Vrouw die haar mond verstopt
 
Vraag: Toen ik jonger was, gebruikte ik epileercrème op mijn gezicht en de haartjes groeiden lelijker terug. Ik wil mijn gezicht niet waxen, want ik ben bang dat dit opnieuw zal gebeuren. Ik heb al gedacht aan bleken of aan de draadmethode, maar aangezien ik een huid heb van gemengd ras/ latinohuid ben ik bang dat het zal merkbaar zijn.
 
Wat denkt u? De haartjes zijn tamelijk donker, ik pluk ze soms, maar dit lijkt niet te helpen. Hebt u tips of suggesties? Ik haat dit extra haar echt. Ik ben van mening dat het me lelijk maakt en ik heb een oplossing nodig.

 
Antwoord: Ik voel zeker met u mee. Ik wil u echter wel verzekeren dat uw gebruik van epileercrème toe u jonger was, niet verantwoordelijk was voor het feit dat uw haar donkerder terugkwam. Als dit het geval was, dan zouden deze producten op verschillende manieren gebruikt worden en zouden ze de meest winstgevende producten op onze planeet geworden zijn.
 
Ik ben bang dat de enige manieren om ongewenste haargroei te verwijderen, ofwel het toepassen is van een oppervlaktebehandeling, zoals scheren, waxen, draadtechniek, epileren of andere methodes die haar verwijderen ofwel het ondergaan is van dure laserbehandelingen of electrolyse. Zelfs de laserbehandelingen en electrolyse bieden geen garantie en vereisen vaak meerdere behandelingen voor enig blijvend effect.
 
Om de terugkeer van deze haren te voorkomen, moet de follikel voldoende beschadigd zijn, zodat hij zichzelf niet kan herstellen. Laserbehandelingen en electrolyse gebruiken laserlicht of elektrische stroom om de follikels te doden. Soms kan het plukken van haartjes de follikel beschadigen, maar gewoonlijk wordt het haartje gewoon uitgetrokken door het af te breken net onder de huidoppervlakte.
 
Er was in de media heel wat te doen rond een behandeling op voorschrift voor vrouwen met ongewenste haargroei. Het product is een plaatselijke crème – Vaniqa genoemd – en zou misschien iets voor u zijn. Dit product is echter alleen verkrijgbaar op voorschrift en is tegenwoordig de enige medicatie die gekend staat om de groei van ongewenst haar bij vrouwen te helpen verminderen. U zult hierover met een dokter moeten spreken om te zien of u een mogelijke kandidate bent voor deze medicatie.
 
Er zijn veel andere crèmes en zalfjes die beweren dat ze de haargroei afremmen, maar deze producten staan gelijk met lotions die enkel de teruggroei verzachten om het te doen aanvoelen alsof de haartjes fijner zijn en minder opvallen. Van geen enkel van deze producten is bewezen dat het de haargroei vermindert of teruggroei in belangrijke mate voorkomt. Laat u niet misleiden door valse beloftes.
 
© Modewijzer.com
Foto: G-Stock Studio/Shutterstock