Haren boven de bovenlip

Meisje met haartjes op de bovenlip
 
Vraag: Ik ben een meisje van 15 jaar en ik heb zichtbare haargroei boven mijn bovenlip. Het is echt hinderend wanneer ik bij mijn vriend ben, want hij geeft er commentaar op en ik raak er verlegen door.
 
Help me alstublieft en vertel me wat ik kan doen om die haartjes te verbergen of te verwijderen, zonder ze te moeten afscheren. Bedankt voor uw tijd. Ik zie alvast uit naar uw antwoord.

 
Antwoord: Eerst en vooral wil ik zeggen dat u niet alleen bent in deze situatie. Veel jonge vrouwen hebben dit probleem met dikkere, ruwere haartjes rond de mond en kin. Het is dikwijls een kwestie van erfelijkheid en veranderende hormonen in hun lichaam.
 
Er zijn een aantal mogelijkheden om dit probleem op te lossen zonder naar een scheerapparaat te moeten grijpen, maar die oplossingen zullen minder of méér doeltreffend zijn naargelang het individu. Het belangrijkste is dat u weet wat er eigenlijk met deze haartjes moet gebeuren.
 
Als u gewoon wil dat ze zo onopvallend mogelijk zijn, dan moet u een bleekcrème gebruiken. Er zijn merken en formules die speciaal gemaakt zijn voor gebruik op de huid bij dergelijke problemen. Deze crèmes zullen binnendringen in de haartjes en zullen ze zo licht en doorzichtig mogelijk maken en in veel gevallen zullen ze ook fijner in structuur aanvoelen. Zo zullen ze minder opvallen. Het nadeel is dat deze methode verschillende toepassingen kan vereisen voor een betekenisvol effect en bovendien kunnen sommige mensen met gevoelige huid de crème niet verdragen en krijgen ze een huidreactie.
 
Een andere optie is een epileercrème die de haartjes zal wegnemen van het huidoppervlak. Deze producten werken zoals de merken Neet en Nair op de benen en andere lichaamsdelen. Als u een gevoelige huid hebt, zijn er echter dezelfde problemen als daarnet met huidgevoeligheid en mogelijke reacties.
 
Tot slot is er de waxmethode, die gewoonlijk erg doeltreffend werkt, maar wel pijnlijk kan zijn, aangezien de haartjes uit de huid getrokken worden. In bepaalde streken wordt ook de draadtechniek veel toegepast: met behulp van een draad die snel over de huid gaat, worden de haartjes verwijderd.
 
Maak u niet al te veel zorgen! Als u bang bent dat de haarontwikkeling abnormaal is, praat dan met andere vrouwen in uw familie (moeder, grootmoeders en tantes) en vraag of zij gelijkaardige problemen hebben of gehad hebben. Zo weet u of de haargroei een gewone zaak is bij de vrouwelijke leden van uw familie. Zo weet u ook of u naar de dokter moet voor mogelijke problemen met hormonaal onevenwicht.
 
© Modewijzer.com
Foto: Surkova Photo/Shutterstock