Hoe je borsten groter doen lijken

Blonde vrouw met een blauwe coltrui
Foto: Roman Samborskyi/Shutterstock
Vraag: Welke kleren moet ik dragen om mijn borsten er groter te doen uitzien? Hoe kan ik weten met welke kleren mijn boezem er groter zal uitzien?
 
Antwoord: Het is perfect mogelijk om je borsten groter te doen lijken door de juiste kledij te kiezen. Plastische chirurgie is helemaal niet nodig.
 
Coltruien (rolkraagtruien) zorgen ervoor dat je borsten er meteen een stuk groter uitzien. Nauw aansluitende rolkraagtruitjes zullen dit effect nog versterken. Coltruitjes zijn momenteel verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen en er is ongetwijfeld een soort (plooitjes onder de col, opstaande kraag, glanzend, ...) die ook jij leuk vindt. Een rolkraagtrui is erg stijlvol onder bijvoorbeeld een blazer. Voor de iets killere dagen tijdens de lente of zomer kun je kiezen voor een coltruitje met korte mouwen.
 
Hou je niet zo van rolkraagjes en ben je eerder een bloesjesfanaat? Dit is perfect begrijpelijk. Sommige vrouwen krijgen een benauwd gevoel van een rolkraag en willen op elke ogenblik de mogelijkheid hebben om hun hals wat meer ruimte te geven door een extra knoopje los te maken. Het idee alleen al dat de mogelijkheid er is helpt reeds.
 
Ook met blouses kun je ervoor zorgen dat je boezem groter lijkt. Draag je bloesjes zo hoog mogelijk gesloten. Zoveel mogelijk knoopjes dicht dus. Een bloesje met het boordknoopje dichtgeknoopt hoeft niet noodzakelijk saai te zijn. De look kan zelfs uniek, een ietsje gedurfd en gesofistikeerd zijn! Een blouse met zakken op borsthoogte of ruches vooraan zal eveneens een borstvergrotend effect hebben.
 
Wanneer je topjes koopt, kies dan liever voor een iets hogere hals. Een diep uitgesneden hals zal niet helpen om je borsten groter te doen lijken. Een V-hals wordt ook best vermeden.
 
De maat voor een bh meten - De juiste grootte voor je bh
Foto: Getty Images via Canva
Zorg er bovendien voor dat je een bh van de juiste maat hebt. Maar al te vaak dragen vrouwen een bh die niet de juiste maat voor hen is. © Modewijzer.com
 
Zie ook: Méér vragen en antwoorden