Bodywave en nieuwe haargroei

Lang rood haar met krullen
 
Vraag: Ik heb een bodywave laten aanbrengen met de breedste rollers die de kapper had en die is erg los. Ik zou willen weten hoelang het zal duren voor mijn haar weer is zoals gewoonlijk. Ik heb van nature erg gezond, extreem steil, mooi haar.
 
Zal de bodywave de structuur van mijn nieuwe haargroei voor altijd veranderen of werkt de bodywave alleen op het behandelde haar en zal mijn nieuwe haargroei de structuur hebben van mijn natuurlijke haar?

 
Antwoord: Chemische behandelingen zoals straightenen, bodywaves en permanenten hebben enkel werking op het haar dat zich buiten de hoofdhuid bevindt. Daarom is het nodig om deze methodes af en toe bij te werken. Alleen wanneer de hoofdhuid beschadigd werd en bijgevolg ook de haarfollikels is er een permanente verandering in haartextuur en golfpatroon (en dat is zelden het geval).
 
Wanneer uw nieuwe haargroei tevoorschijn komt, zal die uw natuurlijke groeipatroon volgen wat golving en textuur betreft. Soms is het zo dat mensen ontdekken dat hun haar verschillend lijkt na dergelijke behandelingen (of na een drastische knipbeurt, met de tondeuse bijvoorbeeld); dit is dan gewoonlijk een natuurlijke haarverandering veroorzaakt door rijpheid of ouder worden. Die verandering is duidelijker omwille van het klaarblijkelijke verschil tussen de twee looks.
 
Aan de andere kant zal een goed uitgevoerde bodywave in het behandelde haar blijven voor de gehele levensduur van het haar. Er zal op de duur natuurlijk wel wat minder golving zijn, maar het haar zal over het algemeen nooit meer terugkeren naar zijn oorspronkelijke status zonder dat u de chemische behandeling neutraliseert door een ander proces.
 
Sommige vrouwen kiezen voor straightening om terug hun natuurlijke, steile haar te krijgen; anderen verkiezen hun haar te laten uitgroeien en verwijderen de golven via knipbeurten.
 
© Modewijzer.com
Foto: Yurakrasil/Shutterstock