Beschermingsfactor en huidtype

Zonnecrème
 
Vraag: Hoe weet ik of ik de juiste beschermingsfactor gebruik voor mijn huidtype?
 
Antwoord: Als u met huidtype bedoelt vettig, droog of gemengd, dan zou u moeten kijken naar de vochtinbrengende eigenschappen van de beschermingsfactor in kwestie.
 
Mensen met een vettige huid moeten duidelijk kiezen voor formules met lichte moisturizers die vetloos zijn. Mensen met een droge huid moeten vochtrijke producten gebruiken die snel absorberen. De meeste bestaande producten zijn gemaakt voor de normale huid. Hebt u zo’n huidtype, dan hebt u dus de grootste keuze.
 
Bedoelt u met huidtype echter de verschillende huidtinten, dan moet u weten dat hoe blanker en lichter de huid is, hoe méér bescherming u nodig hebt. Er wordt aanbevolen dat iedereen een product gebruikt met tenminste beschermingsfactor 30 en zelfs hoger voor diegenen die bleker zijn.
 
Het is ook belangrijk om te kiezen voor het juiste product. Alle producten met beschermingsfactor zullen UVB-stralen tegenhouden (diegenen die de huid verbranden), maar u zou er moeten voor zorgen dat uw product ingrediënten zoals zinkoxide, oxybenzon, titaniumdioxide of parsol 1789 bevat, want die zaken bieden ook bescherming tegen UVA-stralen (de stralen die zorgen voor huidveroudering).
 
© Modewijzer.com
Foto: Faraktinov/Shutterstock