Beenhaar verwijderen

Vrouw na het verwijderen van het haar op haar benen
 
Vraag: Ik heb een tamelijk bleke huid en mijn beenhaar is donker en dik. Wanneer ik het ’s morgens scheer, heb ik gewoonlijk al stoppels tegen ’s avonds en zeker tegen de volgende morgen. Wanneer ik het scheer, krijg ik zwarte vlekken of kan ik zelfs het haar onder de huid zien.
 
Welke goedkope methode bestaat er om de haren te verwijderen en zo gladde en mooie benen te krijgen? Zou het bruinen van mijn benen helpen om de zwarte plekken en het haar onder de huid een beetje te verbergen? Suggesties en hulp zijn erg welkom; ik zie uit naar uw antwoord. Bedankt.

 
Antwoord: Het klinkt alsof uw probleem een combinatie is van een aantal factoren. U hebt donker, dik beenhaar dat snel lijkt te groeien in combinatie met een doorzichtige huid, waardoor de stoppels méér zichtbaar zijn. Zo zien zelfs uw recent geschoren benen er lelijk uit.
 
Ik zou aanraden om naar een aantal ontharingsmethodes te kijken die misschien in uw situatie beter werken. U kunt waxen of harsen proberen, waarbij hars op uw benen aangebracht wordt en met een strip verwijderd wordt. Het haar wordt in de meeste gevallen van onder het huidoppervlak getrokken. Zachtere benen zijn het resultaat en de haartjes blijven langer weg dan bij het scheren. Afhankelijk van hoe diep het haar verwijderd wordt, zou dit ook het probleem van de zichtbaarheid kunnen oplossen.
 
U kunt eveneens epileercrème gebruiken om de haren te verwijderen bij of onder het huidoppervlak. Het voordeel hiervan is dat de haarpunten fijner worden en dat de nieuwe haartjes daardoor zachter zijn tot ze voldoende gegroeid zijn. Zo zou het zien van de haartjes onder het huidoppervlak eveneens kunnen verminderen.
 
Wat de zichtbaarheid betreft dan: als waxen of epileren geen oplossing bieden, kunt u een huidvriendelijke bleekcrème gebruiken om de stoppels te verhelderen en hun zichtbaarheid te verminderen.
 
Ik zou nooit aanraden om te zonnebaden of om onder de zonnebank te gaan liggen, maar misschien kunt u wel een zelfbruiner gebruiken om wat kleur te geven aan uw benen en de haartjes zo ook minder zichtbaar te maken. Het combineren van het bleekmiddel met de zelfbruiner en waxen of epileren zou u de gewenste look kunnen opleveren.
 
Toch nog een waarschuwing: sommige mensen – vooral diegenen met bleke huid – kunnen erg gevoelig reageren op epileer- en bleekcrèmes en op andere ontharingsproducten. Doe zeker eerst een huidtest op een onzichtbare plaats door een klein beetje product op de huid te deppen.
 
Laat het product daar 10 tot 15 minuutjes zitten, wrijf de plaats schoon en wacht 24 tot 48 uur op mogelijke tekenen van reactie. Als u roodheid of irritatie op die plaats opmerkt, GEBRUIK het product DAN NIET op uw huid.
 
© Modewijzer.com
Foto: Ekaterina 1525/Shutterstock