Badonkadonk

Het achterwerk van verschillende vrouwen
 
Vraag: Wat is een badonkadonk?
 
Antwoord: Badonkadonk is slang(taal) voor “heet achterste” en heeft enkele spellingvarianten: gadonkadonk, gadunkadunk, badongadong enz…
 
Met badonkadonk wordt een extreem welgevormd, erg rond, aantrekkelijk achterwerk bedoeld. Het begrip is eigenlijk een klanknabootsing (onomatopee): badonkadonk staat voor het geluid van de ritmische bewegingen van zo’n achterste.
 
Het woord wordt gewoonlijk toegepast op vrouwen (oorspronkelijk van Afrikaans-Amerikaanse origine). De mannelijke variant bestaat echter ook.
 
De term kwam voor het eerst voor in de hiphopcultuur in het prille begin van de 21ste eeuw. Vervolgens dook die op in sketches op tv. Alomtegenwoordig werd het woord pas in 2005 via “Honky Tonk Badonkadonk”, een popsong in countrystijl gezongen door Trace Adkins.
 
Vooral vrouwen met een typisch zandloperfiguur hebben een badonkadonk. Bij zo’n figuur zijn de heupen en poep erg geprononceerd en de taille heel smal. Bij een perfect zandlopermodel is er méér dan 30 cm verschil tussen heupen en taille. Op een badonkadonk staat geen maat: zowel iemand met maatje 36 als iemand met maat 48 kan een badonkadonk hebben.
 
Bekende voorbeelden van dames met een badonkadonk zijn J-Lo (Jennifer Lopez), Beyoncé en de Belgische Natalia.
 
In de Afrikaanse culturen is het hebben van een welgevormde poep een absoluut schoonheidsideaal. Ook Amerikaanse vrouwen dromen vaak van een badonkadonk en zijn niet vies van plastische chirurgie om er één te bekomen. De “thong-lift” is er erg populair: eerst wordt aan liposuctie gedaan en daarna wordt het vet in kwestie geïnjecteerd in de billen. Er bestaat ook voorgevormd ondergoed voor hen die door moeder natuur minder bedeeld werden. Een badonkadonk zit niet echt in de westerse genen. Veel Vlaamse vrouwen willen trouwens geen badonkadonk, omdat ze denken dat ze dan eerder als lustobject gezien worden door mannen.
 
Hebt u een badonkadonk en wilt u dat die opvalt? Accentueer dan uw taille. Wilt u uw voluptueuze achterste helemaal niet in de verf zetten? Draag dan broeken met wijd uitlopende pijpen en vermijd kleine achterzakken, want die doen uw poep groter lijken dan ze in werkelijkheid is.
 
© Modewijzer.com
Foto: Gpointstudio/Shutterstock