Acnevlekken

Jonge vrouw met acne
 
Vraag: Onlangs constateerde ik acne rond mijn mond. Ik gebruik reeds een geneesmiddel tegen acne dat goed werkt, alleen niet rond de mond. Hoe komt dit?

 
Antwoord: Het is te begrijpen dat u zich zorgen maakt over de ontwikkeling van acne op een bepaalde plaats, terwijl uw acnebehandeling zo goed lijkt te werken elders. Er kunnen echter een aantal oorzaken zijn.
 
Als de vlekken inderdaad traditionele acne zijn, dan kan het gaan om hormonale veranderingen die op een natuurlijke manier gebeuren tijdens de normale maandelijkse cyclus bij vrouwen of als resultaat van hormonale veranderingen wanneer de vrouw aan haar menopauze begint. En er zijn ook andere mogelijke oorzaken.
 
Het is zo dat heel wat zaken kunnen leiden tot de puistjes die wij associëren met acne, zoals allergie en bacteriële of virale huidinfecties.
 
Ik raad aan om naar de dokter of dermatoloog te gaan om zeker te zijn dat het gewone acne is. Als u zeker bent dat er geen andere, potentieel ernstiger oorzaak is, dan kunt u het probleem aanpakken. En als de acne gewoon veroorzaakt wordt door hormonale veranderingen, dan kan uw dokter een geneesmiddel voorschrijven om deze puistjes beter onder controle te houden.
 
© Modewijzer.com
Foto: ShotPrime Studio/Shutterstock
 
Méér vragen en antwoorden