Hoe acne bedekken

Vrouw met acne
 
Vraag: Wat zou ik moeten gebruiken om mijn acne te bedekken?
 
Antwoord: Als u last hebt van acne, dan moet u make-up gebruiken die niet-comedogenisch is (die dus geen mee-eters veroorzaakt). Daarnaast spreekt u natuurlijk best met uw dermatoloog voor aanbevelingen om de acne doeltreffend te behandelen.
 
Die niet-comedogenische producten verstoppen de poriën van de huid niet. Over het algemeen kunt u stellen dat hoe lichter het product is, hoe beter het zal zijn. Als u een aanvaardbare dekking bekomt, probeer dan een gekleurde moisturizer of misschien zelfs gekleurde acnemedicatie als middel om de acne te verbergen.
 
U kunt ook kijken bij de verschillende “minerale” cosmeticapoeders, die gemaakt zijn om volledig op het oppervlak van de huid te zitten en die verhinderen dat de poriën verstopt raken. Ze laten toe dat de huid kan blijven ademen. Deze nieuwe producten geven gelijkmatige, lichtgewicht dekking en werden al de hemel in geprezen door vrouwen van alle rangen en standen.
 
Eén iets wat u moet onthouden is dat u uw make-up nooit langer dan nodig op het gezicht mag laten. Hou uw huid rein en vochtrijk en laat uw huid gewoon zoveel mogelijk “zichzelf zijn” om ze gezond te houden.
 
© Modewijzer.com
Foto: Elena Yakusheva/Shutterstock
 
Méér vragen en antwoorden