fashion model Modewijzer
Mode, Beauty, Kapsels & Make-up
 
pixel
pixel

foto's van kapsels


kapsels passen

pixel
Home  ›  Schoonheidsvragen  ›  Verzorging Gezichtshuid

Volwassenen en Acne

Vraag: Ik ben 41 jaar en ik heb puistjes! Ik heb nu méér problemen dan wanneer ik een tiener was. Ik krijg ze rond mijn kin en ik kreeg ze vroeger zo ongeveer een week voor mijn maandstonden. Nu heb ik ze echter om het even wanneer. Ik heb al verschillende producten geprobeerd, maar niets lijkt te werken. Wat beveelt u aan? (Ik heb een bleke, gevoelige huid).
 
Antwoord: Wel, misschien is het een troost om te weten dat u niet alleen bent. Ongeveer 25 % van de volwassen mannen en 50 % van de volwassen vrouwen lijden aan acne. Ongelukkig genoeg zijn de oorzaken van acne bij volwassenen onbekend, alhoewel aangenomen wordt dat het in sommige gevallen hormonaal is (tenminste gedeeltelijk toch). De timing van uw vroegere acne-ervaring is daar een bewijs van.
 
      De meest gebruikelijke behandelingen voor acne en andere huidproblemen zijn crème- of geloplossingen met salicylzuur, benzoylperoxide of retinoic zuur. In combinatie met een mild reinigend product zijn deze behandelingen gewoonlijk doeltreffend om de meeste acne onder controle te houden.
 
      Als u echter denkt dat hormonale factoren een rol spelen, dan zou u best naar een dokter gaan. Het ongewone patroon zou kunnen een teken zijn van hormonale veranderingen die behandelbaar zouden kunnen zijn.
 
Méér vragen en antwoorden
 
pixelkapsels zoeken


Haarproducten bestellen

pixel
Home              Contact             Site Map             Kapsels              Kapsels Software             Vraag & Antwoord             Links Uitwisselen            Privacy Verklaring             Disclaimer