Volwassenen en Acne

Gezicht met acne
 
Vraag: Ik ben 41 jaar en ik heb puistjes! Ik heb nu méér problemen dan wanneer ik een tiener was. Ik krijg ze rond mijn kin en ik kreeg ze vroeger zo ongeveer een week voor mijn maandstonden.
 
Nu heb ik ze echter om het even wanneer. Ik heb al verschillende producten geprobeerd, maar niets lijkt te werken. Wat beveelt u aan? (Ik heb een bleke, gevoelige huid).

 
Antwoord: Wel, misschien is het een troost om te weten dat u niet alleen bent. Ongeveer 25 % van de volwassen mannen en 50 % van de volwassen vrouwen lijden aan acne.
 
Ongelukkig genoeg zijn de oorzaken van acne bij volwassenen onbekend, alhoewel aangenomen wordt dat het in sommige gevallen hormonaal is (tenminste gedeeltelijk toch). De timing van uw vroegere acne-ervaring is daar een bewijs van.
 
De meest gebruikelijke behandelingen voor acne en andere huidproblemen zijn crème- of geloplossingen met salicylzuur, benzoylperoxide of retinoic zuur. In combinatie met een mild reinigend product zijn deze behandelingen gewoonlijk doeltreffend om de meeste acne onder controle te houden.
 
Als u echter denkt dat hormonale factoren een rol spelen, dan zou u best naar een dokter gaan. Het ongewone patroon zou kunnen een teken zijn van hormonale veranderingen die behandelbaar zouden kunnen zijn.
 
© Modewijzer.com
Foto: Ocskay Bence/Shutterstock
 
Méér vragen en antwoorden