Tips voor prachtige wimpers

Macara aanbrengen op de wimpers
 
Lange, heerlijke, dikke wimpers zijn steeds in de mode. De meesten onder ons echter zijn jammer genoeg niet geboren met zo’n wimpers. Maar gelukkig is de cosmetica-industrie er om ons te helpen! Wat u ook nodig hebt, steeds is er de passende mascara. Korte wimpers? Probeer verlengende mascara.
 
Dunne wimpers? Gebruik verdikkende mascara. Steile wimpers? Doe er iets aan met krullende mascara. De drie probleempjes samen? Neem mascara die voor volume zorgt. Welke mascara is nu de beste keuze voor u? Hieronder vindt u wat tips die u helpen beslissen.
 
Kies tussen de gewone versie, de waterresistente mascara of de waterproofversie. Mascara’s zijn gemaakt op basis van hars en pigmenten die opgelost worden in water, vaseline of een combinatie van beide. Wanneer dit vocht verdampt, blijft de hars over en die maakt uw wimpers dikker, langer of beide tegelijk. Formules op basis van water zijn niet waterproof, ze lopen dan ook makkelijker uit.
 
Mascara’s gemaakt met vaseline zijn waterproof, maar kunnen er brokkerig uitzien en zijn soms moeilijk te verwijderen. Waterresistente mascara’s, die water en vaseline combineren, bieden een mooi evenwicht tussen de twee. Maar bent u een type dat makkelijk weent, neem dan zeker waterproof mascara voor op uw trouwdag!
 
Koop niet méér specialiteiten dan u nodig hebt. Hebt u lange wimpers, die echter dun zijn, koop dan geen mascara met verlengend effect. Wanneer wimpers gaan klonteren, is het gewoonlijk omdat er méér ingrediënten in de mascara zitten dan nodig. Mascara die volume geeft, is verleidelijk, maar vermijd dit product, tenzij uw wimpers echt kort en dun zijn. Zo bespaart u ook geld. Als algemene regel kunt u stellen dat hoe meer ingrediënten een mascara bevat, hoe duurder die zal zijn.
 
Leer hoe u uw wimpers kunt krullen of dikker maken zonder die extra formules. Om een prachtige krul te bekomen, plaatst u uw wimperkruller bij de wortel van uw wimpers. Hou die tien seconden stevig vast en laat los. Zijn uw wimpers steil gebleven, beweeg dan lichtjes wég van de wortels en herhaal het krullen. Doe dit tot het uiteinde van uw wimpers. Borstel de wortels van uw wimpers een paar keer heen en weer (zoals bij het poetsen van uw tanden), voordat u over de punten gaat. Uw wimpers gaan er niet alleen door krullen, ze zullen eveneens dikker worden.
 
Wilt u van die echte dikke, rode loper wimpers? Ga dan vlug een tiental keer met uw mascara over uw wimpers (ja, tien keer!). Als u de mascara laat drogen tussenin, krijgt u klontertjes. Vlug bewegen is hier de kunst.
 
Kies de juiste kleur. Basisregel: zwart verlengt, bruin verdikt. Om uw wimpers zowel dikker als langer te maken, doet u bruine mascara op.Wanneer die droog is, brengt u enkel op de uiteinden zwarte mascara aan. Zo zullen uw wimpers er dik uitzien bij de wortels en lang bij de uiteinden.
 
Gebruik oogmake-up remover. Zelfs al is uw mascara niet waterproof, dan nog kan het regelmatig gebruik van zeep of gezichtsreiniger schade berokkenen aan uw wimpers. Als u veel moet wrijven om de mascara af te krijgen, dan loopt u het risico om wimpers uit te trekken. En wanneer u bij elke wasbeurt wimpers verliest, dan kan een verdikkende mascara u niet uit de nood helpen. Bestrijd het probleem bij de oorzaak.
 
De beste oogmake-up remover is olievrij en is gemaakt op basis van saline of silicone of is idealiter een combinatie van beide. Zelfs waterproof mascara verdwijnt als sneeuw voor de zon met dit product. Wrijf nooit op uw wimpers. Doe voorzichtig de mascara weg met een zacht doekje of watje.
 
Wissel om de drie maanden van mascara. Zelfs al hebt u de mascara slechts één keer gebruikt, toch moet u om de drie maanden van mascara wisselen. Mascaratubes zijn broeinesten voor microben en oogmijten. Drie maanden is de maximale levensduur van uw mascara. Merkt u dat er brokjes in de tube zitten of dat uw mascara een geurtje heeft, gooi die dan weg.
 
Laat nooit iemand anders uw mascara gebruiken. Dit is de snelste manier om een ooginfectie te verspreiden.
 
©Modewijzer.com