Vijf stappen om er uitgeslapen uit te zien

Brunette die er uitgeslapen uitziet
 
Nachtelijke voedingsbeurten, tweede jobs, avondje uit met de vriendinnen, zelfs slapeloosheid. Er zijn tegenwoordig heel wat oorzaken van slaaptekort. Experten vertellen ons dat we elke nacht acht uur slaap nodig hebben, maar voor de meesten onder ons is dit gewoon niet mogelijk.
 
Er is echter een manier om er uitgeslapen uit te zien, zelfs al is dit niet het geval. Hoe? Door uw huid goed te verzorgen. Wanneer u volgende vijf stappen twee keer per dag (’s morgens en vóór het slapengaan) op consequente wijze volgt, dan zal uw gezicht die gezonde gloed vertonen; mensen zullen zich afvragen hoe u het klaarspeelt om elke nacht aan acht uur slaap toe te komen.
 
Reinigen. De eenvoudigste en meest duidelijke stap is vaak diegene waarbij vrouwen de meeste fouten maken. Gebruik nooit een reiniger die uw huid rood doet kleuren, want dan krijgt u vernielde of beschadigde huidcellen. Een reiniger in lotionvorm is het meest passend voor alle huidtypes.
 
Wanneer uw huid speciale noden heeft, zoals wanneer ze té vettig of té droog is, dan moet u op dit punt bijzonder oppassen. Voor droge huid gebruikt u een reiniger met extra vochtinbrenger. Voor vettige huid neemt u een reiniger die het vet bestrijdt.
 
Peelen of exfoliëren. Een deel van wat u elke dag van uw gezicht wast bestaat uit dode huidcellen. Deze dode cellen kunnen poriën verstoppen en puistjes veroorzaken. Uw fond de teint zal ook blijven steken op deze dode huidcellen en zal er op die manier kunstmatig uitzien. Opnieuw mag u niet overdreven ruw met uw gezicht omgaan. Een mild scrubmaskertje of zelfs een reiniger met peelingkorrel is ideaal.
 
Tonus geven. Net zoals de rest van ons lichaam moet onze huid tonus krijgen om in vorm te blijven. Na verloop van tijd verzwakt de elasticiteit van de huid en dat zorgt voor verzakking en rimpels. De huid veerkracht geven helpt ook om de poriën kleiner te houden. Hoe groter de poriën, hoe méér plaats er is voor vuil, make-up en dode huidcellen om erin te geraken en zo de poriën te verstoppen met de gekende puistjes als gevolg.
 
Een mild tonusproduct voor elke dag zal uw huid elastisch en fris houden en zo poriën klein en rimpels minimaal houden. Van de vijf stappen is dit de stap die het vaakst overgelaten wordt, maar deze stap is de basis voor een mooie huid. Make-up houdt beter en moisturizer dringt beter door in de huid.
 
Moisturizen. Zelfs mensen met een vettige huid hebben een moisturizer nodig. Onze huid steunt op vocht om die zachte look te kunnen hebben. Huid die droog is gaat makkelijker en vroeger rimpelen dan huid die passend met moisturizer behandeld werd. Zoek naar een moisturizer die door de twee huidlagen dringt, de dermis (lederhuid) en de epidermis (opperhuid). De beste moisturizer zal tot 10 à 12 uur hydrateren.
 
Is uw huid vettig, zoek dan naar een moisturizer die olievrij en licht is en zo dus de poriën niet gaat verstoppen. Is uw huid buitengewoon droog, dan hebt u misschien een bijkomende, diep werkende moisturizer nodig die u een tweetal keer per week gebruikt, vaker tijdens de droge wintermaanden.
 
Beschermen. Uw huid moet ook beschermd worden. Draag eerst en vooral steeds een zonnefactor. Sommige moisturizers hebben reeds een beschermingsfactor in zich. Is dit niet het geval, smeer dan een licht laagje zonnecrème op uw gezicht met beschermingsfactor (SPF) 15 of méér. Zelfs uw dagelijkse uitstapjes kunnen u blootstellen aan voldoende UV-stralen om te zorgen voor huidbeschadiging, rimpels en zelfs huidkanker.
 
Nadat uw zonnecrème droog is, kunt u uw foundation opdoen. Fond de teint, of die nu vloeibaar of in poedervorm is, werkt als een soort muurtje om uw huid te beschermen tegen vuil, huidcellen en olie van het zweten.
 
Tot slot nog dit: wanneer u een zware nacht achter de rug hebt en uw normale huidverzorgingsroutine niet volstaat om de donkere wallen te bedekken, probeer dan het volgende. Breng onder uw ogen concealer aan die één tint donkerder is dan uw foundation.
 
Het klinkt misschien onlogisch om iets wat donker is met een donkere tint te dekken, maar in cosmetica is het zo dat lichte kleuren de aandacht trekken, terwijl donkere tinten verbergen. Doe in dit geval geen eyeliner of mascara op de onderste oogleden en wimpers. Ze zouden een soort schaduweffect creëren dat uw wallen zou accentueren.
 
©Modewijzer.com