fashion model Modewijzer
Mode, Beauty, Kapsels & Make-up
 
pixel
pixel

foto's van kapsels


kapsels passen

pixel
Home  ›  Huidverzorging  › 

Er blijven goed uitzien

Huid, rimpels en make-up

Bij om het even welke discussie over veroudering heeft men het eerst en vooral over huidverzorging. En wanneer mensen praten over de “tekenen van veroudering”, dan denken ze direct aan rimpels. De cosmetische industrie spendeert elk jaar tonnen geld aan het produceren van en reclame maken voor alweer de nieuwe trendsetter in antiverouderingsproduct voor de huid. En vrouwen van over heel de wereld proberen alles om er jonger uit te zien en zich ook zo te voelen.
 
Maar vooraleer we het hebben over de manieren om er jonger uit te zien, zullen we eerst even uitleggen hoe leeftijd een invloed heeft op onze huid. Elke huid bevat proteïnen die collageen en elastine genoemd worden. Collageen geeft stevigheid en rondheid aan de huid, terwijl elastine zorgt voor veerkracht. Naarmate we verouderen, breken de proteïnen af en begint de huid vaak op natuurlijke wijze stevigheid en veerkracht te verliezen. En bovendien is het zo dat bij vrouwen die een dikke laag vetcellen hebben over hun hele lichaam, het verouderen ervoor zorgt dat deze vetcellen krimpen en zo verzakkingen en rimpels veroorzaken.
 
Foto van dame van middelbare leeftijd Omgevings- en voedingsfactoren kunnen een rol spelen in het versnellen van deze afbreuk van collageen en elastine. Blootstelling aan de schadelijke zonnestralen, vervuiling, slechte voeding, ziekte, roken, alcohol … allen kunnen ze schade toebrengen aan de huid en kunnen ze u er jaren ouder doen uitzien dan u in werkelijkheid bent. U kunt nog deze beschadiging vermijden en zelfs gedeeltelijk herstellen door op volgende zaken te letten:
 
Voeding: Een goede gezonde voeding is erg belangrijk voor een gezonde huid. Eet zaken die rijk zijn aan vitamine A en bètacaroteen (melk, kaas, room, boter, eieren, lever, donkere bladgroenten, donkere citrusvruchten en abrikozen, kantaloep, wortels, pompoen en zoete aardappelen). Probeer vitamine A en bètacaroteen uit voeding te halen en niet uit supplementen, want die zouden kunnen toxisch worden wanneer ze niet juist gedoseerd zijn. Vitamine C is eveneens belangrijk voor het immuunsysteem en helpt om het lichaam te herstellen van kwetsuren en ziekte door het proteïne metabolisme te vergemakkelijken.
 
Reiniging: De huid reinigen is dan misschien niet steeds even gezond, maar huid met verstopte en vuile poriën zal dat zeker ook niet zijn. Er bestaan veel reinigers en u kunt een product kiezen volgens uw eigen voorkeur. U moet uw huid minstens twee keer per dag reinigen, vooral vóór het slapengaan om het vuil van de hele dag en sporen van make-up te verwijderen.
 
Aarzel niet om het reinigingsproces nogmaals te herhalen bij de minste twijfel, maar spoel uw huid wel STEEDS grondig. Sporen van reinigingsproduct kunnen namelijk soms méér vlekken veroorzaken dan het niet wassen van uw gezicht. Gebruik achteraf wel een middel (astringent) om de poriën aan te spannen. Een ander trucje daarvoor is het gezicht eerst spoelen met warm water en daarna met koud water.
 
De zon: Zonder zonneschijn zou onze wereld koel, donker en levenloos zijn. Maar we moeten opletten voor té veel blootstelling aan de zon omwille van de schadelijke UV-stralen. De ultraviolette stralen van de zon bestaan in twee vormen: UVA- en UVB-stralen. UVA-stralen (verouderende stralen) vertegenwoordigen 90 à 95 procent van alle zonnestralen en dringen diep in de huid en verwoesten daarbij collageen en elastine, wat leidt tot rimpels en verzakte huid.
 
UVB-stralen (stralen die verbranden) dringen niet zo diep in de huid als UVB-stralen, maar ze veroorzaken wel zonnebrand. Ze hebben een invloed op de melanocyten (huidcellen), die melanine produceren om te beschermen tegen de zonnestralen. Eén positief effect van zonneschijn is dat die ervoor zorgt dat de huid haar eigen vitamine D produceert.
 
Volgende pagina
 
pixelkapsels zoeken


Haarproducten bestellen

pixel
Home              Contact             Site Map             Kapsels              Kapsels Software             Vraag & Antwoord             Links Uitwisselen            Privacy Verklaring             Disclaimer