Het lippenstiftdebat

Vrouw met mooie rode lippen
 
Glanzend versus mat
 
Lippenstift: geen vrouw die zonder kan. Lippenstift is vaak het eerste wat we veranderen wanneer we een nieuwe look willen. Wie kan dit erg vinden? Lippenstift is namelijk relatief goedkoop, draagbaar en makkelijk aan te brengen. Lipstick kan chic of trendy zijn, krachtig of onopvallend, sexy of eenvoudig.
 
Het is geen wonder dat de allerlaatste trends in lipstick snellen veranderen dan het kapsel van Ashley Simpson. Plus: er is niet één kleur of stijl die “in” is. Hoe weet u wat het best bij u past? Dat hangt allemaal af van wat u verwacht van uw lippenstift.
 
Kleur. De stralende rode tinten en de snoepjeskleuren van de zomer zijn weg. Deze herfst zijn de warme kleuren “in”. De natuurlijke look is nog steeds erg populair. Als dit iets voor u is, kies dan neutrale bruine kleuren. Wilt u iets dat méér opvalt? Rijk bruin, zoals koffie of chocolade, zal zorgen voor méér kracht.
 
Wilt u een zoetere en vrouwelijke look, ga dan voor roze. Lichtroze geeft een romantisch vleugje, dieproze geeft méér pit. Metaalkleuren zoals zilver en platina kunnen deze herfst ook uw kleuren accentueren. Een zilveren lippenstift met een roze lipgloss zal een aanvullende, vrouwelijke toets geven aan uw herfststijl.
 
Mat. De matte afwerking is steeds de traditie geweest. Die zorgt voor een klassieke look. Wanneer u een ander gelaatskenmerk wilt beklemtonen, zoals uw ogen bijvoorbeeld, dan moet u uw lippen onopvallend, gedempt houden. Aan de andere kant kan een matte afwerking ook opvallen. Erg donkere kleuren zoals chocoladebruin of koffieboonbruin kunnen krachtig zijn.
 
U kunt ook zorgen voor glinstering zonder daarom lipgloss te gebruiken. Nadat u uw lipstick aangebracht hebt, doet u wat lichtgekleurde oogschaduw op het midden van de onderste lip. Doe de lippen op elkaar om de oogschaduw te verdelen op de bovenste lip. Op die manier worden uw lippen voller.
 
Glans. De laatste tijd is de glanzende afwerking erg populair geworden. Lippen krijgen er een volle, pruilende look door. Lipgloss is erg veelzijdig. Een zacht lichtroze kan zorgen voor een streepje kleur en glans zonder te gaan overdrijven. Lichtroze maakt ook dat donkere kleuren uitkomen en glanzen.
 
Zoals bij kledij, is het gebruik van laagjes “in”. Begin bijvoorbeeld met een lipliner in een tint die een klein beetje donkerder is dan de kleur van uw lippenstift. Vul de hele lip in met de liner. Bedek met de lippenstift en werk af met bijpassende lipglans. Vermeng verschillende soorten lippenstift en lipgloss voor leuke, gedurfde kleurcombinaties.
 
Zoals steeds is het beste advies dat ik u kan geven om alles op het gemak te doen en op een leuke manier te gaan experimenteren. Zo ontdekt u waar u het best mee staat. Krachtig en opvallend, zacht en romantisch, mat of glanzend, de keuze is aan u.
 
© Modewijzer.com
Foto: Erdalislakphotography/Shutterstock