Hoe kort haar stylen

Mooi kort haar
 
Er is een groot verschil tussen goed kort haar en slecht kort haar. Slecht kort haar doet u er onverschillig, lui en gewoonlijk onvrouwelijk uitzien. Er zijn die ragebolkapsels die u op straat ziet: kort haar, gewoon omdat de persoon in kwestie het te druk heeft om de look te verzorgen of totaal geen interesse heeft.
 
Goed kort haar is totaal verschillend: u kunt uw voorkomen veranderen in een oogwenk. De éne dag ziet u er absoluut heerlijk uit met die meisjesachtige verende krullen die u met de krultang creëerde en de volgende dag bent u de gewiekste zakenvrouw met die steile directricelook waarvoor u de stijltang gebruikte. Wat bepaalt er nu of kort haar goed of slecht is voor u?
 
In tegenstelling tot lang haar, hebben kapsels voor kort haar geen tonnen onderhoud en nauwkeurige verzorging nodig. Met langer haar bent u verplicht om heel wat tijd en geld te spenderen als u er niet als een zonderling iemand wilt uitzien. Bij korte kapsels is een beetje liefde en verzorging genoeg om u er goed te doen uitzien en zich goed te doen voelen.
 
Wat hebt u nu nodig voor u, uzelf, om uw eigen korte haar de liefde en styling te geven die het verdient?
 
Professioneel advies – Kappers worden voor een welbepaalde reden professionals genoemd en amateurs worden amateurs genoemd omdat ze uw haar vernielen in plaats van het te stylen. De kapper kan u een catalogus met kapsels tonen om uit te kiezen en hij zal helpen om de looks bij u te visualiseren. En hebt u de tijd, dan geeft hij ook de beste oplossingen voor de veelzijdigheid die uw korte haar u biedt.
 
Alles draait om uzelf – Vraag uw kapper enkele tips voor het kapsel dat past bij verschillende aspecten van uzelf: uw gezicht, uw lichaam, en – belangrijkst van al – uw persoonlijkheid. Vraag ook hoe een krultang werkt. Erg steil haar is namelijk niet ideaal voor meisjes met fijne gelaatstrekken. En zo ook is een scherpe krullende look niet de beste keuze voor de directrice die een zakendeal moet sluiten.
 
Gebruik accessoires – Accessoires zullen de look die u probeert te bekomen, maken of breken. En bij vrouwen met kort haar is het effect dubbel zo groot. Wanneer u kort haar hebt, bent u best selectief met uw accessoires, vooral dan met juwelen die uw bovenlichaam versieren. Halskettingen, oorringen, amuletten en haarversieringen komen veel beter uit wanneer uw haar kort is en ze hebben twee mogelijke effecten. Ofwel zullen ze uw kapsel sieren en u goddelijk maken ofwel zullen ze vloeken met uw kapsel en u er doen uitzien als een circusfiguur.
 
Koop het juiste materiaal – Wanneer u overtuigd genoeg bent om zelf aan de slag te gaan met uw haar, koop dan een goede set haarverzorgingstools: borstels, kammen, krultangen en stijltangen zijn enkele van de basistools voor uw haar. Crèmes en gels – in al hun duizelingwekkende aantallen – zullen uw kapsel helpen onder controle te houden, het er beter doen uitzien en het haar sterk en gezond houden. Zorg er wel voor dat u producten en materialen van hoge kwaliteit kiest.
 
Het is niet omdat u kort haar hebt, dat u het daarom wild zijn weg kan laten gaan. Of u nu kiest voor een stijltang of een krultang, voor die halsketting in robijn of in parelmoer, voor crème x of gel y, uw korte haar zal glanzen als u uzelf genoeg liefde geeft om te glanzen. Begin dus met het houden van uw haar en uw haar zal u op zijn manier ook graag zien!
 
© Modewijzer.com
Foto: Happy Max/Shutterstock