Kleuren kiezen voor uw outfit

Kledij met de juiste kleuren
 
Beeld u eens in dat u op een morgen wakker wordt en dat de hele wereld rondom u kleurloos is en enkel uit zwart en wit bestaat. Rozen zijn niet langer rood en viooltjes niet langer blauw, ze zijn allen hetzelfde. Inderdaad een verschrikkelijke stelling! Dit verklaart het belang van kleuren in ons leven, zonder hen zijn onze levens dof, saai en monotoon.
 
We moeten daarom zo goed mogelijk gebruik maken van deze gave en de beste manier om kleuren in ons leven te reflecteren is via de kleren die we dragen. Dus kiezen welke kleuren u zult dragen is een belangrijke oefening en hieronder vindt u enkele aanwijzingen die u kunnen helpen om een goed geïnformeerde en hopelijk betere keuze te maken.
 
Kleuren en uw voorkomen
 
•  De keuze van kleuren voor uw outfit zal voor een groot stuk afhangen van uw eigen fysieke kenmerken, zoals de kleur van uw haar, huid en ogen enz…
 
•  Eerst moet u weten of u een warme teint hebt of een koele. Een eenvoudige manier om dat te weten is om één voor één een gouden en een zilveren juweel te dragen en te kijken welk van de twee uw natuurlijke tonen accentueert. Is het het gouden juweel, dan hebt u een warme huidstint, anders hebt u een koele.
 
•  Warme tonen passen beter bij kleuren zoals oranje, bruin, vuurrood, groen, geel enz… De koele tonen neigen eerder naar kleuren zoals blauw, paars, roze, lavendel, bourgogne enz…
 
Kleuren en uw persoonlijkheid
 
•  Terwijl uw voorkomen een belangrijke factor is om te beslissen welke kleur u wilt, reflecteert en accentueert die echter enkel uw buitenste ik.
 
•  Kleuren hebben echter een veel dieper effect, ze vertellen heel wat over wie u bent als persoon. Kies dus kleuren zorgvuldig volgens welke kant van uw persoonlijkheid u wilt tonen. Rood en geel bijvoorbeeld weerspiegelen energie, zwart en grijs zouden kunnen wijzen op een ernstige persoonlijkheid, roze zou kunnen medelijden en openhartigheid betekenen enz…
 
Kleuren en de gelegenheid
 
•  De gelegenheid waarvoor u zich opkleedt is misschien de belangrijkste factor bij het kiezen van de juiste kleur.
 
•  Goed, uw huidskleur en persoonlijkheid vertellen u dat u een rode kleur zou moeten dragen, maar u moet naar een begrafenis: rood is dan natuurlijk uitgesloten.
 
•  Meestal vertelt uw instinct wel wat het best geschikt in voor de situatie in kwestie. Naar een picknick gaat u bijvoorbeeld waarschijnlijk niet in het zwart.
 
Kleuren en het seizoen
 
•  Het seizoen bepaalt eveneens in grote mate onze kleurkeuze. Het is normaal dat we sombere en ernstige kleuren zoals zwart en grijs eerder ’s winters zien. De winter is namelijk voor veel mensen een deprimerende periode. De lente en zomer echter maken ons blijer en dat weerspiegelt zich in onze kleurkeuze: oranje, groen enz…
 
Evenwicht
 
•  Te veel van het goede is nooit goed en zo is het ook met kleuren. Vermijd om té enthousiast te zijn ermee.
 
•  Té veel kleuren in dezelfde outfit met zelfs nog meer kleurrijke accessoires verwarren en irriteren het oog. Dit is enkel een goed idee wanneer u als circusartiest aan het werk bent. Verban het idee in alle andere gevallen.
 
•  Accessoires kunnen een erg goede tool zijn om uw algemene look in evenwicht te brengen. Draagt u bijvoorbeeld een lange wapperende zwarte avondjurk, dan kunt u proberen om de monotonie te breken met wat helderrode lippenstift en een tasje in dezelfde tint als uw lippenrood. Dit zou een vleugje kleur geven aan uw outfit.
 
Experimenteer
 
•  Wees tot slot niet bang om te experimenteren. Dit is de beste manier om uw gevoel om de beste kleuren uit te pikken te perfectioneren. Onderweg zult u misschien wat flaters begaan, maar men leert het best uit zijn eigen fouten.
 
Kleuren zijn een erg krachtige bron van verschillende types energie, in die mate dat kleurtherapie patiënten van ernstige aandoeningen probeert te behandelen enkel door het gebruik van kleuren. Het goed is dat deze bron van overvloedige energie volledig in uw handen ligt om te gebruiken. Maak er dus het beste van en kleur uw leven blij.
 
© Modewijzer.com
Foto: Crystalfoto/Shutterstock