Kapsels uit de jaren 70

Jaren 1970 kapsel
 
Kapsels uit de jaren 70 zijn recent opnieuw populairder geworden. Niet enkel vrouwen, ook mannen sluiten zich aan om zich een kapsel te laten aanmeten uit die bewuste periode. De föhn werd uitgevonden door Conair in de jaren 70 en dat was iets revolutionairs in de wereld van de haarmode.
 
Mensen kregen méér controle over het blazen van het haar in de gewenste richting, vandaar de volumineuze kapsels voor dames en bij de mannen een tendens om het haar iets langer te laten met hier en daar wat lokken die opwippen en veel volume.
 
De jaren 70 waren een opwindende periode voor kapsels en mode in het algemeen. Vlak na de jaren 60 was er een houding van vrijheid van meningsuiting, wat resulteerde in – om het op zijn zachtst uit te drukken – sommige looks die avant-gardistisch waren en gedurfde experimenten met haar, kleur en snit.
 
Wilt u zich het haar uit die periode levendig voorstellen, denk dan aan Abba en Charlies Angels. Glamour was duidelijk “in” en kapsels weerspiegelden dit doordat ze erg gestyled waren, gingen glanzen en gedecoreerd waren met versieringen zoals haarbanden enz… De vlechten die zo populair waren in de jaren 60 bleven wel bestaan, maar ze werden geweven in pony’s en subtiel toegevoegd aan lange steile kapsels. Kort haar omvatte in die periode bobs en pony’s, korte laagjes en heel wat definitie.
 
De kapsels uit de jaren 70 die we nu zien omvatten al de glamour en revolutie uit vervlogen tijden, maar met de superieure stylingmogelijkheden van kappers tegenwoordig en de tools waarover ze nu beschikken. De look uit de jaren 70 is geëvolueerd in iets dat alhoewel het retro is, toch erg modern oogt.
 
Gebruik een keramische steiltang om die gladde, ultrasteile look te bekomen of kies voor een vlechtje. Bent u niet ouder dan 30, dan bent u waarschijnlijk wel mooi met een scheiding in het midden die erg naar de jaren 70 ruikt en bent u een man, laat dan uw haar groeien en integreer wat vormen in uw look. Van een klassiek kopje tot een goede oude korte achterkant en zijkanten. De jaren 70 stonden voor fun en kapsels met een knipoog naar die periode tonen datzelfde gevoel, met daarbij voor iedereen nieuwe mogelijkheden.
 
© Modewijzer.com
Foto: Sanneberg/Shutterstock