Gewoon jeans

Jeansbroek
 
Het kiezen van de juiste stijl voor uw lichaamsvorm
 
Een goede jeans kan één van de meest veelzijdige stukken zijn uit uw garderobe. U kan thuis rondlopen met een T-shirt, een leuk topje aandoen om te gaan shoppen met de vriendinnen of uw jeans combineren met een blazer voor een etentje met uw geliefde, zonder daarom van broek te wisselen.
 
Maar is die jeans niet passend bij uw lichaamsvorm, dan ziet u er slordig en dik uit in plaats van modieus en elegant. Hoe weet u nu welke jeans bij u past? Volg gewoon onderstaande richtlijnen en het kan niet meer misgaan!
 
Brede heupen. Het slechtste wat iemand met brede heupen kan doen is die proberen te verbergen achter een losse jeans. Zo vallen ze nog méér op. Koop in de plaats een bootcut jeans. De onderkant zal de aandacht wegleiden van uw dikke dijen of brede heupen.
 
Om er zo goed mogelijk uit te zien, maakt u best dat de jeans lang genoeg is. De zoom zou moeten de onderkant van de enkel raken. Bent u van plan om uw broek enkel met schoenen met een hieltje te dragen – wat zelfs nog beter is om de breedte van de heupen te minimaliseren – dan mag de zoom tot op de grond komen wanneer u op platte voeten staat.
 
Jongensachtig figuur. Iemand met een rechthoekige lichaamsvorm heeft het tegenovergestelde probleem van iemand die een peervormig figuur heeft. Om de illusie van rondingen te scheppen, kiest u best een geleidelijk nauwer wordende jeans. Omdat zo’n jeans slanker is op de kuiten, lijken de heupen wijder en creëert u ronde vormen.
 
Korte benen. Zowel nauwer wordende broeken als broeken met wijde pijpen zullen korte benen accentueren. Om de illusie van hoogte te creëren, kiest u best een rechte jeans met hoge taille. De erg rechte verticale lijnen zullen zorgen voor een afslankende, verlengende look. Om zelfs nog méér lengte te hebben, zorgt u dat de zoom de grond raakt.
 
Een jeans met omslag is tegenwoordig erg in de mode, maar is niet zo geschikt voor iemand met korte benen. Wilt u toch een omslag, kies dan een broek die mét omslag nog steeds de onderkant van de enkel raakt en maak dat de omslag kleiner is dan 3 cm.
 
Dik achterwerk. Voor iemand met een dik zitvlak zijn de zakken het grootste probleem. Zakken die klein zijn, té hoog of dicht tegen elkaar of die versierd zijn, kunnen een dik achterwerk lomp doen lijken. En helemaal géén zakken accentueert juist de zone die u probeert te camoufleren.
 
Kies een jeans met grote, lange zakken die breed en laag op de achterkant staan. Verticale naden, zowel op de zakken als op de rest van de achterkant van de jeans, helpen ook om lengte te creëren in plaats van breedte. De jeans zou ook moeten een lage taille hebben om het achterwerk te verkorten en wijde pijpen om te helpen zorgen voor evenwicht.
 
Dikke buik. Hebt u een dikke buik, kies dan voor een jeans met hoge taille om één effen vlak te hebben. Zorg er wel voor dat de jeans niet hoger komt dan de navel. Een broek met knopen of rits is OK, maar kies geen jeans om te knopen, met plooien of elastische tailleband of met versiering vooraan. Deze zaken zouden de buikronding juist doen opvallen.
 
©Modewijzer.com