Beroemde mensen en kapsels door de jaren heen

Natalie Portman kapsel
Natalie Portman - Foto: Tinseltown/Shutterstock
Kapsels bestaan al honderden jaren en weerspiegelen gewoonlijk wat sociaal gebeurde in die tijd. De voorbije tientallen jaren hebben kapsels heel wat veranderingen ondergaan. Eén constante: kapsels die gedragen werden door iconen van populaire cultuur symboliseerden wat als ideaal beschouwd werd. Lees hieronder wat de inspiratiebron was van specifieke kapsels tijdens de laatste eeuw.
 
In de vroege jaren 1900 droegen bemiddelde vrouwen haarjuwelen en hoeden uit kalfsleder en kant. Ze bestrooiden hun haar met goud- en zilverpoeder voor tijdens de nacht. Antoine of Paris creëerde een haarlook met scheiding in het midden en naar achter gedaan in gladde stroken over de oren.
 
In 1907 veroverde de Marcel wave de VS en Europa. In 1910 droegen Amerikaanse verpleegsters in Europe hun haar kort om een vlooienplaag te vermijden en de vrouwen in Amerika begonnen hun haar ook kort te dragen als modeverschijnsel.
 
De Louise Brooks bob werd een bekend kapsel in de jaren 20 toen vrouwen hun vrijheid begonnen uit te drukken. Ze begonnen ook hun korsetten achterwege te laten. In 1931 schitterde Jean Harlow in de film “Platinum Blonde”. Deze haarkleur werd vanaf dan populair. In de jaren 30 zorgde Shirley Temple met haar krulletjes ervoor dat vrouwen van alle leeftijden hun haar in compacte krulletjes begonnen vast te spelden.
 
Tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen vrouwelijk het ideaal was, begonnen vrouwen Hollywoodkapsels te kopiëren. In de jaren 40 lanceerde Rita Hayworth de kapseltrend van vingergolven met zijdelingse scheiding: het meest sexy kapsel uit die tijd. Veronica Lake en haar golvende blonde haren stonden voor glamour.
 
De jaren 50 brachten de trend van highlights en het vuurrode kapsel van Lucille Ball was een trendsetter. Ook Doris Day inspireerde haar fans met haar helmachtige kapsel en Audrey Hepburn lanceerde de korte snit.
 
Gedurende de jaren 60 lieten mensen hun haren los en de rockgroep The Beatles droegen hun haar lang. De Beatlelook werd een erg populaire stijl voor mannen van alle leeftijden.
 
In de jaren 70 was er de musical “Hair” tijdens een periode van seksuele revolutie. Eén van de meest gekopieerde kapsels uit de jaren 70 was het kapsel van Farrah Fawcett.
 
De jaren 80 waren die van de economische boom. Volumineus haar en poedelpermanenten waren hét van hét.
 
In de jaren 90 waren er veel vrouwen die naar het kapsalon gingen voor een Jennifer Aniston kapsel. Op dat moment had zij een gehoekte, gelaagde, verwarde snit. En het millennium bracht de vloeiende krullende look opnieuw in de mode.
 
Er zijn veel kapsels geweest in de laatste 100 jaar. Ze lijken in en uit en opnieuw in en uit de mode te zijn in licht gewijzigde vorm.
 
Probeer kapsels van beroemdheden op een foto van jezelf!
 
© Modewijzer.com