Haar stylen met ronde borstels en een haardroger

Haar stylen met een ronde borstel en haardroger
 
U hebt waarschijnlijk nog niet veel kappers ontmoet die geen krultang gebruiken om haar te stylen. Wel, ik ben er zo één. Ik gebruik enkel een föhn en een ronde borstel. Met andere woorden, ik föhn het haar alleen maar. De enige uitzondering daarop is wanneer ik een omgekeerde krul toepas op halflang tot lang haar of wanneer ik een steiltang gebruik om het haar supersteil te maken of nog wanneer ik een halfronde borstel gebruik voor erg kort haar. Sommige mensen vragen zich af waarom ik dit zo doe.
 
Het is typisch zo dat – naar welk salon u ook gaat – de krultang het materiaal bij uitstek is. Ik verkies echter de ronde borstel boven de krultang en gebruik daarbij verschillende formaten van ronde borstels en een goede handhaardroger. Ik vertel u straks waarom.
 
Ik heb het nu niet over de techniek waarbij u verschillende ronde borstels in het haar plaatst en die daar enkele minuutjes laat zitten en dan weer uitneemt om het haar te stylen. De techniek waar ik het over heb omvat het nemen van stroken van een goede 2 cm breed die u gaat föhnen met ronde borstel; zo krijgt het kapsel een prachtige body en toch een natuurlijke look.
 
Ik kan me nu inbeelden wat u denkt: dat het stylen van haar op die manier niet goed kan zijn en dat het kapsel geen body zal hebben en nooit lang zal mooi blijven. De meeste mensen zouden dit denken omdat ze nog nooit een kapper gehad hebben die goed haar kon stylen door het te föhnen. Soms word ik door een nieuwe klant gevraagd om de krultang te gebruiken omdat ze denkt dat haar kapsel dan langer goed blijft. Ik leg haar dan echter uit dat de föhnmethode om te stylen veel beter zal zijn.
 
Tegengesteld aan wat de meeste mensen denken, zal uw kapsel langer mooi blijven wanneer het geföhnd wordt, op voorwaarde natuurlijk dat de juiste techniek gebruikt wordt. Het zal niet alleen langer goed blijven, het zal er ook natuurlijker uitzien. Er is geen kapsel dat niet kan gecreëerd worden met een ronde borstel en een handhaardroger, of het nu gaat om zachte of om brede krullen, om glad of sluik haar, om kort of lang haar, om krullend of steil haar, om kapsels met of zonder volume.
 
De reden waarom ik betere resultaten verkrijg met styling via föhnen is de volgende. Eerst en vooral ben ik in staat om veel beter de haarwortels te bereiken door de warme luchtstroom van de föhn en dat heeft als gevolg dat het haar vanuit de hoofdhuid in vorm gebracht wordt. Ik krijg ook elke gewenste lift door de ronde borstel en föhn in de juiste hoek te houden en de warme lucht dicht tegen de wortelzone te hanteren. Zo kan ik dit deel van het haar in vorm brengen en de juiste lift recht uit de wortels creëren.
 
Deze lift bekomen maakt een groot verschil voor het uitzicht en het goed blijven van uw kapsel. Met een krultang kunt u onmogelijk zo dicht bij de hoofdhuid komen, want uw huid zou verbranden. Bovendien heeft het gebruik van de krultang nooit zo’n natuurlijk resultaat als wanneer haar gestyled wordt met een ronde borstel en dat is ook één van de nadelen van de krultang.
 
Vervolgens – en dit is iets wat heel belangrijk is – beschik ik over veel meer flexibiliteit bij het stylen omdat ik verschillende formaten van borstels kan gebruiken, volgens de look die ik wil voor het kapsel.
 
Ik ontdekte de verschillende effecten van haarstylingmateriaal op mijn eigen haar, vooral aangezien ik mijn haar zelf in vorm breng. Het is een uitstekende manier om te ontdekken wat het best werkt en in de loop der jaren heb ik de techniek om te stylen via föhnen geperfectioneerd. Ik hou van kapsels die er natuurlijk uitzien en toch verschillende dagen goed blijven en volgens mij is de föhnmethode om te stylen de beste manier om dit resultaat te bekomen.
 
© Modewijzer.com
Foto: Adriaticfoto/Shutterstock