Gelaatstrekken en kapsels

Meisje met een opvallende neus
 
U hebt verstand van de algemene structuur van uw gezicht, maar vreest dat het kapsel dat u zag bij uw favoriete actrice u niet goed zal staan. Jammer genoeg hebt u waarschijnlijk gelijk: het kapsel zal er niet exact hetzelfde uitzien als bij de actrice omdat we allen verschillende gelaatstrekken hebben.
 
Het is wel mogelijk om suggesties te doen voor verschillende kapselopties voor elke categorie gezichtsvorm, maar dan nog heeft elk individu zijn eigen specifieke grilletje. Iedereen heeft een topkenmerk en een probleemzone. En die probleemzone zal onder handen moeten genomen worden bij het overwegen van een nieuw kapsel. Hieronder vindt u enkele van de meest voorkomende probleempjes die mensen hebben en manieren om ze te minimaliseren.
 
Moeilijke profielen:
 
Opvallende neus: Mensen met een grote of opvallende neus kiezen best een kapsel met pony. Het kapsel moet naar achter getrokken zijn aan beide zijden van het gezicht en krullen moeten vermeden worden. Hou de lijnen eenvoudig. Een korter kapsel dat overal stomp geknipt is, werkt het best.
 
Vooruitstekende kin: Een vooruitstekende kin is gelijkaardig aan een opvallende neus in die zin dat die ook een scherpe hoek toevoegt aan het profiel. En daarom is de oplossing ook gelijk. Zorg voor een pony indien mogelijk en hou de lijnen eenvoudig. Het verschil tussen de opvallende neus en kin is dat in het geval van de kin een langer kapsel beter is. Kies voor een kapsel op ongeveer schouderlengte, met gelaagde punten en zachte buigingen, eerder dan krullen.
 
Platte gelaatstrekken: Er zijn sommige mensen die geen gelaatstrekken hebben die uitsteken, maar wel een profiel hebben dat er plat uitziet. Om hierbij te helpen, kiest u best een kapsel dat het haar wegtrekt uit het gezicht en veel volume heeft. Dit volume moet zich bovenaan en achteraan bevinden, om de nodige diepte te geven aan uw profiel. Overweeg misschien eens een korte gelaagde haarsnit of een gegradeerde snit met iets meer volume om het gewenste effect te bekomen.
 
Onregelmatige gelaatstrekken:
 
Ogen: Sommige mensen hebben ogen die erg dicht tegen elkaar staan en hebben zo de indruk dat hun ogen klein lijken. Een kapsel dat naar voor valt aan de zijkanten van het gezicht zal ervoor helpen zorgen dat de ogen meer gelijkmatig geproportioneerd zijn. Maar wanneer iemand ogen heeft die ver uit elkaar staan, is een kapsel dat het haar uit het gezicht houdt, het best. Zo wordt de hoeveelheid huid aan de zijkanten van de ogen groter en zal het gezicht beter in proportie lijken. Volume toevoegen aan de zijkanten zal ervoor zorgen dat ver uit elkaar staande ogen breder lijken.
 
Laag of hoog voorhoofd: Voor individuen met een hoog voorhoofd is een haarsnit met pony die naar voor op het gezicht valt, aangeraden om de hoeveelheid zichtbaar voorhoofd te reduceren. Tegenovergesteld is het zo dat mensen met een laag voorhoofd een kapsel moeten zoeken dat het haar uit het gezicht beweegt.
 
Mond: Mensen met een kleine mond die die groter willen doen lijken, kiezen best voor een kort, stomp kapsel. Zo zal de kaak kleiner lijken en meer in evenwicht zijn met de (kleine) mond. Iemand met een grote mond zal baat hebben bij een kapsel dat lang is en het gezicht in snelle bewegingen omkadert.
 
Tot slot is het belangrijk om te focussen op uw goede gelaatstrekken wanneer u uw probleemzones onder handen neemt. Probeer de aandacht te vestigen op uw meest flatterende eigenschappen. Wanneer u dit doet, zullen minder mensen uw probleempjes opmerken.
 
©Modewijzer.com