Kapsels van beroemdheden als model voor uzelf

Jennifer Aniston kapsel
Foto: Tinseltown/Shutterstock
Van beroemdheden wordt verwacht dat ze kapsels hebben die modieus zijn en zelfs trendsettend. Zij beschikken over topkappers en geld om alle mogelijke haarproducten en behandelingen te kopen. Vraagt u zich af welk kapsel in de mode is, dan is het een goed idee om eens te kijken bij de sterren.
 
Vooraleer u dat kapsel van die beroemdheid echter kopieert, moet u een aantal zaken overwegen:
 
- Hebt u ook een kappersteam ter beschikking om uw kapsel wat bij te werken? Indien dit niet het geval is, verwacht dan niet dat uw kapsel er heel de dag fantastisch zal uitzien. Houdt u van één specifiek sterrenkapsel, vraag dan aan uw kapper hoeveel werk gemoeid is met het creëren van het eindresultaat. Check dan eens voor uzelf of u wel de tijd hebt om te föhnen, te krullen, te straightenen, in model te brengen enz…
 
De look van Jennifer Aniston bijvoorbeeld vereist tweemaal conditioning om het haar te straightenen, daarna gel om in vorm te brengen en kalmerend serum en tot slot de steiltang. Hebt u niet de tijd voor dit soort routine, ga dan voor een ander geweldig kapsel dat niet zoveel moeite vraagt om er goed uit te zien.
 
- Komt uw gezichtsvorm overeen met die van de beroemdheid? Misschien is dit kapsel wel adembenemend bij Jennifer Lopez, maar ziet het er helemaal niet uit bij uzelf. Bekijk onderstaande lijst met gezichtsvormen van sterren en passende kapsels.
 
Ovalen gezicht: Jennifer Aniston en Julia Roberts hebben deze gezichtsvorm. U kunt uw haar van kort tot lang hebben. Kies wat past bij uw levensstijl.
 
Rond gezicht: Kate Winslet en Drew Barrymore hebben een rond gezicht. Een kort kapsel dat wegvliegt uit het gezicht zal u méér hoogte en volheid geven.
 
Langwerpig/rechthoekig gezicht: De gezichten van Gwyneth Paltrow en Kirstie Alley passen beter met kort of halflang haar, met een pony om het gezicht te verzachten. Vermijd lang haar.
 
Gwyneth Paltrow kapsel
Foto: Tinseltown/Shutterstock
Vierkant gezicht: Demi Moore en Sandra Bullock behoren tot deze categorie. Korte en halflange kapsels zijn het meest geschikt. U kiest beter niet voor lang haar.
 
Hartvormig gezicht: Ashley Judd en Michelle Pfeiffer zien er goed uit met haar op kinlengte of lang haar. Blijf weg van kort haar.
 
Driehoekig gezicht: Iemand met een gezicht zoals dat van Kathy Ireland draagt het haar best ofwel kort ofwel vastgebonden in de nek.
 
Ruitvormig gezicht: Iemand met haar zoals Linda Evangelista en Katherine Hepburn kan om het even welke haarlengte hebben. Steeds is het resultaat fantastisch.
 
- Komt uw haartype overeen met dat van de beroemdheid? Sommige kapsels worden bekomen met behulp van een steiltang die zorgt voor perfect steile lokken. Wilt u zo’n kapsel en hebt u van nature krullen, dan zal het wel wat tijd vergen om te komen tot een bevredigend resultaat! Wilt u aan de andere kant die romantische, lange krullen en bezit uw haar geen enkele golving, dan zal u een semi-permanent moeten laten toepassen in het kapsalon. Voor een makkelijk onderhoud kiest u best voor een kapsel van een beroemdheid die hetzelfde haartype als u bezit.
 
Kapsels van beroemdheden wisselen voortdurend. Wat vorig jaar nog hot was, is alweer vervangen door wat anders. Gebruik het internet om mee te blijven met de modetrends. Er zijn veel sites die de meest actuele trends op de voet volgen. Vergelijk wat zij zeggen, denk aan alle voorgaande raad en kies een kapsel dat modieus is en u er fantastisch doet uitzien.
 
Wilt u een modieus kapsel, kijk dan naar de beroemdheden. Let er wel op dat hun kapsels passen bij uw gezichtsvorm en haartype. Gebruik een kapselsimulatie softwarepakket om kapsels van beroemdheden op een foto van uzelf uit te proberen.
 
© Modewijzer.com