Afslankende kleding

Afslankende blouse
 
Slanker lijken met de juiste kleding!
 
Wanneer u op twee verschillende dagen in de spiegel kijkt, dan valt het u misschien op dat u de éne dag slanker lijkt dan de andere. En misschien hebt u ook al dergelijke opmerkingen van anderen gekregen.
 
Het is inderdaad zo dat u met de juiste kleding heel wat kunt bereiken. Bij het kiezen van een kledingstuk is het dus niet enkel belangrijk om te kijken naar wat u mooi vindt, maar moet u zeker oog hebben voor het effect dat het kledingstuk heeft: dikmakend of afslankend, het is een wereld van verschil. Hieronder vindt u een top tien van tips die u helpen om er zo slank mogelijk uit te zien.
 
Kies voor verticale strepen
 
Verticale strepen maken u langer (en dus slanker), horizontale strepen maken u breder (en dus dikker). U kunt de verticale lijn trouwens ook bekomen via een lange ketting of een V-hals.
 
Kies voor hakken
 
Middelhoge of hoge hakken zorgen voor een langer en slanker silhouet. Wel opletten dat u niet gaat overdrijven.
 
Maak uw benen langer
 
Wanneer uw benen lang lijken, krijgt u een algemeen slank silhouet. Kies dus voor broeken die ruim op de schoenen komen, niet voor enkelbroeken. Een hoge taille werkt eveneens flatterend, een lage taille meestal niet.
 
Zwarte kleding is een must
 
De slank makende kleur bij uitstek is zwart. Ook andere donkere kleuren werken afslankend. Voor een optimaal resultaat kiest u niet alleen voor een donkere broek of rok, maar combineert u die ook met een donker truitje, bloesje of jasje. Zo komt u van kop tot teen slank voor de dag.
 
Kies voor een “slank” materiaal
 
Kies voor een gladde, effen, dunne stof! Op die manier bekomt u een heel ander effect dan met een dik materiaal zoals ribfluweel of tweed. De juiste stof kan helpen om u slanker te doen lijken.
 
Wijde kledij is uit den boze
 
Met wijde kledij creëert u géén slank silhouet, wijde kledij verhult niet. Losse, flodderende kledingstukken hebben een averechts effect.
 
Te strakke kledij is not done
 
Te strakke of te kleine kledij accentueert uw vormen en vetrolletjes. Vermijd die dus, zowel voor broeken en rokken als voor truien.
 
De juiste maat is belangrijk
 
Ga er niet van uit dat u steeds dezelfde maat hoeft te kopen. Verschillende merken (van verschillende landen) durven nogal eens verschillen vertonen. Maak er een gewoonte van om steeds méér dan één maat mee te nemen in het pashokje en vergelijk uzelf voor de spiegel.
 
Gebruik uw gezond verstand
 
Kies alleen kledingstukken waar u goed mee staat en laat u niet meeslepen door trends die niet bij u passen. Een blouse bijvoorbeeld met een hele hoge gerimpelde taille zit strak rond de boezem, maar waaiert dan uit naar beneden toe. Zo’n blouse mag dan wel heel erg “in” zijn, afslankend werkt ze zeker niet. Wilt u ze toch dragen, zorg dan voor een slank makende rok of broek.
 
Ken uzelf
 
“Ken uzelf”: de oude Grieken zeiden het al en die spreuk doet zichzelf hier nog maar eens alle eer aan. Eén van de grootste kunsten om u goed en slank te kleden, is het op de hoogte zijn van uw eigen zwakke plekken en die weten te camoufleren. Hebt u bijvoorbeeld slanke dijen, maar dikke kuiten, draag dan een broek die mooi aansluit op de dijen en onder de knieën lichtjes uitloopt.
 
Hebt u slanke benen, maar zware enkels, kies dan voor een lange broek. Kiest u toch voor een rok, vermijd dan schoenen met bandje rond de enkel. Ronde heupen kunt u verdoezelen met een licht uitstaande rok. Op die manier krijgt u een algemeen slanker silhouet.
 
© Modewijzer.com
Foto: Serhii Bobyk/Shutterstock