Tips voor zwangerschapskledij

Stijlvol geklede zwangere vrouw
 
Zwanger zijn is één van de mooiste fases in het leven van een vrouw. Het pure gevoel van het dragen van een levend en ademend wezentje in uw buik gedurende ongeveer 9 maanden moet u ervaren vooraleer u dit kunt begrijpen. Maar ondanks deze schoonheid betekent zwanger zijn eveneens in staat zijn om om te gaan met veel veranderingen op fysiek vlak.
 
En een deel daarvan is gaan shoppen om geschikte kleren te vinden die niet enkel passen, maar ook uiterst comfortabel en elegant zijn. Het kopen van zwangerschapskledij kan soms een verwarrende en frustrerende zaak zijn, omwille van een aantal redenen. Daarom vindt u hieronder enkele tips om u te helpen om de juiste zwangerschapskledij voor het juiste moment te kiezen.
 
De eerste drie maanden of het eerste trimester
 
• De meeste vrouwen voelen gedurende de eerste drie maanden meestal niet de noodzaak om nieuwe kleren te kopen.
 
• Misschien moet u wel wat kleine aanpassingen doen, zoals een “buikband” die over uw broek kan en die ondersteunt, zodat u die kunt dragen met de knopen open.
 
• Koop geen zwangerschapskledij vóór het midden van het tweede trimester, want verschillende vrouwen krijgen volume bij op verschillende plaatsen, zoals dijen, achterste enz…
 
De rest van de zwangerschap
 
Zo ongeveer rond de vierde maand van de zwangerschap begint u een mooi idee te krijgen van hoe u zult toenemen in gewicht. Ook rond deze tijd begint u de nood aan te voelen om zwangerschapskledij te kopen, want uw lichaam verandert nu snel. Denk aan volgende zaken bij het kopen van zwangerschapskledij:
 
Nieuwe of tweedehandse zwangerschapskledij?
 
• Zwangerschapskledij kan nogal duur zijn en is achteraf vaak niet meer te gebruiken, in het bijzonder wanneer u zeker bent dat dit uw laatste zwangerschap is.
 
• Is uw budget zoals bij velen onder ons nogal beperkt, ga dan voor tweedehandse kledij.
 
• Er bestaan heel wat tweedehandszaken waar u zwangerschapskledij van goede kwaliteit kunt kopen.
 
Hoe moet mijn zwangerschapsgarderobe eruitzien?
 
• Zwangerschapskledij wordt verkocht in uw gewone maten (bekijk eerst de maattabellen). De kleren zijn gewoonlijk beschikbaar in katoen of andere rekbare materialen, zodat ze kunnen uitzetten, maar dan enkel wanneer nodig.
 
• Topjes met empiretaille en babydoll topjes zijn interessant voor in het begin van uw zwangerschap. U kunt die ook nog dragen na de zwangerschap.
 
• Een klein beetje lycra of spandex is onvermijdbaar in zwangerschapskledij omwille van het vermogen om uit te rekken, maar opteer over het algemeen voor meer natuurlijke vezels zoals katoen. Synthetische materialen kunnen namelijk jeuk veroorzaken, omwille van de hormonale wijzigingen.
 
• Zwanger zijn hoeft niet te betekenen dat u er niet sexy kunt uitzien. Wilt u uw nieuw verworven decolleté tonen, dan kan dit perfect. Laag uitgesneden topjes en korte jurkjes om te pronken met uw benen zijn geweldig zolang u zich maar comfortabel voelt erin.
 
• Goed passende kledij is veel beter dan losse, flodderige kledij. In die eerste soort ziet u er namelijk veel sensueler en vrouwelijker uit.
 
• Werk een beetje met laagjes, zodat u die sweater boven uw topje kunt uitdoen wanneer u een plotse warmteaanval krijgt.
 
• Gebruik accessoires om alles er goed te doen uitzien. Een korte halsketting bijvoorbeeld vestigt de aandacht opnieuw op uw gezicht. Goede accessoires helpen u om een evenwichtig plaatje voor te stellen.
 
• Zwangerschapslingerie is nog een belangrijk onderdeel dat de aandacht vraagt. Koop niet te veel bh’s tegelijkertijd, want uw borsten veranderen erg snel van vorm en maat.
 
• Koop bh’s die verstelbaar zijn van omtrek, maar ook van schouderbandjes. Misschien hebt u geen speciale zwangerschapsbeha nodig, maar als u van plan bent om borstvoeding te geven, overweeg dan toch om een borstvoedingsbeha te kopen. Zwangerschapspanty’s in verschillende afmetingen en comfortabel en rekbaar materiaal zijn gewoonlijk eveneens beschikbaar.
 
Schoenen
 
• Schoenen vormen het laatste essentiële onderdeel van uw kleerkast.
 
• De klemtoon hier ligt op comfort en praktisch zijn. Net als de rest van uw lichaam, zetten ook uw voeten uit tijdens de zwangerschap.
 
• Kies voor platte of kleine hakken als comfortfactor, want uw voeten staan onder veel spanning.
 
• Overweeg om schoenen te kopen waar u makkelijk kunt inglijden, want die besparen u de moeite van het buigen.
 
Er wordt gezegd dat een vrouw er eigenlijk op haar best uitziet wanneer ze zwanger is, met die ongeëvenaarde schijn in gezicht en ogen. Dus waarom niet het beste maken van dit stadium in uw leven met enkele doordachte keuzes in uw kleerkast? Hopelijk zult u met bovenstaande richtlijnen het gaan shoppen op zoek naar zwangerschapskledij een veel minder stresserende en zelfs leuke activiteit vinden.
 
© Modewijzer.com
Foto: Antonio Guillem/Shutterstock