Zwangerschapsbeha’s

BH voor tijdens de zwangerschap
 
Er komen zeker veel vragen bij u op wanneer u probeert te beslissen welk soort zwangerschapsbeha het best is voor u. Geloof het of niet, vele nieuwe lijnen van zwangerschapskledij (met inbegrip van zwangerschapsbeha’s) zijn elegant, chic en zelfs sexy.
 
Toen ik met mijn zus ging shoppen vooraleer mijn neefje geboren werd, was ik verbaasd om al die leuke zwangerschapsoutfits te zien tegen interessante prijzen. De kledingindustrie heeft prachtige nieuwe zaken ontwikkeld. Zwangerschapsbeha’s zijn een erg belangrijk onderdeel van zwangerschapskledij wanneer u uw nieuwe, eigentijdse garderobe kiest.
 
Wanneer u niet de juiste zwangerschapsbeha hebt, dan kan dit extreem oncomfortabel zijn voor uw borsten. Veel vrouwen hebben bepaalde vragen over welk soort beha ze moeten kopen. Sommige vrouwen vragen zich af of het slecht is om een voorgevormde bh te dragen of om een beha te dragen in bed wanneer ze zwanger zijn.
 
Zwangerschapsbeha’s zijn gemaakt voor specifieke doeleinden. U moet u bewust zijn van de gevaren van het dragen van sommige gewone beha’s: die kunnen uw borsten te veel gaan insluiten. Een voorgevormde beha – alhoewel die erg populair is – is niet aan te raden wanneer een vrouw zwanger is of borstvoeding geeft.
 
U koopt best verschillende soorten beha’s voor tijdens uw zwangerschap en de periode waarin u borstvoeding geeft. Het is steeds goed om het advies van uw dokter op te volgen, vooral wanneer het gaat om de enige bron van voeding van uw baby tijdens de eerste zes maanden van zijn of haar leven. Een voorgevormde bh kan de circulatie van vloeibare voedingsstoffen in de borsten afsnijden. Die kan ook druk zetten op bepaalde delen van uw borsten naarmate ze beginnen te zwellen en dit is een mogelijke oorzaak van problemen.
 
Verkiest u toch een voorgevormde beha, maar draagt u die niet omdat u zwanger bent, dan is er nog een andere optie. Er bestaan beha’s die lijken op voorgevormde beha’s, maar die speciaal ontwikkeld zijn voor zwangere vrouwen. Wanneer een vrouw een voorgevormde beha draagt tijdens de zwangerschap, dan kan die omwille van het ontwerp extra druk zetten op de borsten wanneer ze voller worden. Wanneer dit gebeurt, kan dit resulteren in geblokkeerde melkkanalen of mastitis veroorzaken – dit is een ontsteking van de borst. De metaaldraden onder de beha zijn niet flexibel genoeg om zich aan te passen aan de doorbloeding.
 
Er zijn nu zwangerschaps- en borstvoedingsbeha’s op de markt die perfect zullen zijn voor u. Deze bh’s zijn gemaakt met een flexibel soort plastiek voor extra steun en ze zijn gelijkaardig aan een voorgevormde beha. De meeste vrouwen vinden dit soort beha een geweldige oplossing. Ze zullen steun geven en de groei en ontwikkeling van uw borsten niet belemmeren. Een zwangerschaps- of borstvoedingsbeha op basis van plastiek buigt, krimpt en verandert van positie naarmate uw borsten een nieuwe vorm krijgen.
 
De bh’s die u koopt om te dragen tijdens uw zwangerschap kunnen dezelfde zijn als diegene die u draagt tijdens het geven van borstvoeding. Er zijn bh’s die geschikt en comfortabel zijn voor beide situaties. U moet dan natuurlijk wel op bepaalde zaken letten tijdens het shoppen.
 
Een beha bestemd voor borstvoeding is haast steeds virtueel dezelfde als een beha bestemd voor toekomstige mama’s. Borstvoedingsbeha’s en zwangerschapsbeha’s worden gewoonlijk verkocht zonder onderscheid. Ze worden in dezelfde afdeling, onder dezelfde naam verkocht – gewoonlijk één van de twee namen, dus in de afdeling zwangerschapsbeha’s of borstvoedingsbeha’s van uw kledingwinkel.
 
Een vrouw moet dus zelf beslissen welk soort beha ze koopt en net zo heeft ze ook de keuze of ze al dan niet een beha wil dragen. Soms ondervindt een zwangere vrouw pijn in de borsten, om het even welke beha ze draagt. Er zijn veel vrouwen die zich veel comfortabeler voelen zonder beha. De beslissing of u al dan niet een bh draagt, hangt volledig af van uw persoonlijke voorkeur. Er zal geen negatieve impact zijn of uw borsten en/of op hun groeien of zwellen.
 
Hetzelfde geldt voor het slapen in een zwangerschaps- of borstvoedingsbeha. Er is geen beschadiging voor uw borsten of voor uw melk. Alles hangt af van uw comfort. Bent u een “behapersoon”, zorg er dan voor dat u zeker twee of drie bh’s hebt. Kies de beste beha voor uw noden voor comfort en steun. De meeste beha’s zullen een manier hebben waarop u de beha kunt openen voor de voeding zonder die te moeten afdoen.
 
Er zijn bijna steeds veel opties. Elke zwangerschaps- of borstvoedingsbeha heeft haast een mechanisme om de voedingspads op hun plaats te houden. Meestal zijn er drie types beha: een bh met centrale haakjes, een beha met haakjes vooraan en een bh met schouderhaakjes.
 
Bijna alle zwangerschaps- of borstvoedingsbeha’s (en in het bijzonder voedingspads) moeten met de hand gewassen worden. Aanbevolen wordt om dit vaak te doen en de bh niet uit te wringen en denk eraan: het duurt een tijdje vooraleer zo’n beha droog is. Dit is één van de redenen waarom u er verschillende nodig hebt. En omwille van het onvermijdbare (lekken bv.) hebt u echt een paar bh’s nodig, zelfs wanneer u verkiest om er geen te dragen. Indien u goed zorg draagt voor uw bh, dan kan u die houden en dragen tijdens uw zwangerschap en de zuigelingentijd van uw baby zolang u borstvoeding geeft.
 
© Modewijzer.com
Foto: Olga Apanasenko/Shutterstock