Hoe een zijden bloes dragen

Malin Akerman met een witte zijden blouse
Malin Akerman - Foto: S. Bukley/Shutterstock
Zijden bloezen zijn een must voor elke modebewuste vrouw. Ze zijn nooit uit de mode en zorgen steeds voor dat ietsje extra. Investeer in enkele goede zijden bloezen om uw garderobe een chique en modieuze look te geven.
 
Vraagt u zich af welke stijl en kleur u zou kiezen, maakt u zich dan geen zorgen, want hieronder vindt u enkele tips om u te informeren hoe u de best geschikte zijden bloes kunt kiezen.
 
Opties voor een zijden bloes
 
1. Neutraal gekleurde zijden bloezen
 
Kies voor crèmekleurige, donkerbruine, olijfgroene en zwarte zijden bloezen. Die passen het best bij uw rokken en pantalons. Deze neutraal gekleurde bloezen kunt u combineren met enkele felle kleuren om u een verbluffend mooie look te geven.
 
2. Zijden bloezen in ongewone kleuren
 
Wilt u uw garderobe wat opvrolijken en wilt u er ultra glanzend uitzien, investeer dan in enkele ongewone tinten van zijden bloezen. Ik zag bijvoorbeeld een dame met een zijden bloes in saffierblauw en een antracietkleurige A-lijn rok en dat was prachtig. Deze ongewoon gekleurde bloezen werken goed bij uw eenvoudige rokken en broeken.
 
3. Controleer kwaliteit en pasvorm
 
Zijden bloezen zien er steeds goed uit wanneer ze goed passen. Koop dus geen bloes die te los of te strak zit, anders is dit nefast voor uw look. Kies ook steeds voor kwaliteit. Een kwaliteitsbloes gaat langer mee en zal er steeds mooi blijven uitzien.
 
4. Kies voor chique kragen
 
Kies bij zijden bloezen steeds voor chique kragen. U kunt accessoires en juwelen toevoegen om de trendfactor van uw bloes te verhogen.
 
5. Kies voor knopen van hoge kwaliteit
 
Om zeker te zijn dat uw zijden bloes er beschaafd uitziet, kiest u best voor knopen van hoge kwaliteit. Die zorgen niet enkel voor verfijning, ze doen uw bloes er ook erg duur uitzien.
 
6. Ga voor een bloes die voor vele doeleinden bruikbaar is
 
Kies een zijden bloes die kan gedragen worden op verschillende manieren, zoals open of gesloten. U kunt bijvoorbeeld een open zijden bloes dragen boven een T-shirt of een jas en een zijden bloes combineren.
 
Hoe een zijden bloes reinigen
 
Zijden bloezen zijn niet enkel duur, ze zijn ook een geweldige aanwinst voor de garderobe van elke vrouw. Het is dan ook erg essentieel dat u ze goed verzorgt. Normaal gezien moet u uw zijden bloezen naar de nieuwkuis doen, maar als u ze met de hand wilt wassen, dan moet u erg voorzichtig zijn. Volg onderstaande stappen zodat u uw zijden bloezen kunt leven geven tijdens de handwas.
 
• Vul uw badkuip met warm water en een neutrale zeep. Laat de zijden bloes ongeveer 20 minuten weken. Wanneer er vlekken zijn, kunt u ze wat langer laten weken.
 
• Neem wat warm water en spoel het kledingstuk. Om het teveel aan water te doen verdwijnen, rolt u de bloes tussen twee handdoeken. Wring een zijden bloes nooit uit.
 
• Droog uw zijden bloes nooit in een droogkast. Dit zou uw bloes beschadigen. Hang uw zijden bloes ook nooit aan de wasdraad, want het weefsel zou kunnen scheuren.
 
• Leg uw zijden bloezen steeds plat om te drogen.
 
• Vouw uw zijden kledingstukken steeds op in plaats van ze op een kapstok te hangen. Hebt u een lade voorzien voor al uw zijden kledingstukken, leg dan tussen al uw bloezen een zijdepapier om beschadiging te voorkomen.
 
Een zijden bloes is één van de beste aanwinsten voor elke garderobe. Dit kledingstuk zorgt niet enkel voor een verschrikkelijk professionele look, het doet ook wonderen voor een avondje uit. U kunt dus maar beter investeren in enkele zijden bloezen. Kies er steeds uit die uw lichaamstype en taille flatteren.
 
Gewoon een zijden bloes kopen is niet voldoende, u moet er ook zorg voor dragen zodat u ze langere tijd kunt dragen. Nu u weet hoe u een zijden bloes moet kopen en hoe u die kunt verzorgen, kunt u aan de slag. Iedereen zal naar u kijken.
 
© Modewijzer.com