Haar en vochtigheid

Haar in vochtig weer
 
Voor mensen van wie het haar aangetast is door vochtigheid, kan het rampzalig worden om ’s zomers naar het strand te gaan. Het probleem is te wijten aan een hoge luchtvochtigheid. Bij sommige mensen wordt het haar daardoor echt kroezig en bij sommige anderen weegt het door.
 
De reden hiervoor is dat vochtigheid er zal voor zorgen dat uw slechtste haareigenschappen naar boven komen. Uw haar zal reageren op het vocht in de lucht, waardoor het zijn vorm verliest. Een vrouw die naar de Dominicaanse Republiek was verhuisd, stelde “Gewoonlijk heb ik geen kroeshaar, maar door deze vochtigheid heb ik de controle over mijn haar verloren.”
 
Er zijn enkele eenvoudige stappen die u kunt ondernemen om de manier waarop vochtigheid uw haar beïnvloedt te controleren. De meest doeltreffende manier om om te gaan met vochtigheid is de natuurlijke textuur van uw haar gebruiken. Hebt u krullend of golvend haar, kies dan voor een kapsel dat werkt met de golven in plaats van uw haar te straightenen. Hebt u steil haar, dan is een poging om het te doen krullen gewoon tijdsverlies, want de krullen zullen uit elkaar vallen in vochtig weer. Een kapsel kiezen dat rekening houdt met uw natuurlijke haar zal uw haar er prachtig doen uitzien, welk weerstype er ook is.
 
Als het vochtige weer ervoor zorgt dat u slap en futloos haar hebt, dan zal een gelaagde snit het best werken. Een stompe snit zal méér gewicht op de haarpunten leggen, waardoor het haar plat tegen het hoofd komt te liggen. Voor mensen met erg dun haar kan dit erg problematisch worden. Een gelaagde snit zal textuur en dimensie toevoegen, wat zal verhinderen dat het haar plat gaat liggen, zelfs bij erg vochtige weersomstandigheden.
 
Een andere manier om te vechten tegen het effect van vochtigheid op uw haar is het gebruik van minder producten. Gels en crèmes kunnen uw haar doen doorwegen. Gebruik één keer per week een reinigende shampoo om opbouw van product uit het haar te helpen verwijderen. Lichte sprays helpen goed om volume te geven aan uw wortels, waarbij de rest van het haar zonder product kan blijven. Het haar bij de wortels lichtjes föhnen kan eveneens zorgen voor meer volume.
 
Kroeshaar is één van de meest voorkomende problemen veroorzaakt door vochtigheid. Mensen met dik of krullend haar hebben hier het meest last van. De beste manier om kroes veroorzaakt door vochtigheid te bestrijden is de snit. Kies voor een lange, lichtjes gehoekte snit als u krullend haar hebt. Een langer kapsel zal het haar zwaarder maken, wat verhindert dat het zoveel gaat krullen en kroes helpt onder controle te houden. Lagen en hoeken zullen ervoor zorgen dat uw haar er niet te volumineus uitziet.
 
John Frieda heeft een antikroes stylingproduct dat goed werkt. Het product bevat silicium, wat vocht insluit en verhindert dat uw haar gaat kroezen. Probeer een föhn te vermijden. Ga beter uw haar lichtjes scrunchen om uw krullen te definiëren en laat het op natuurlijke wijze drogen. Het gebruik van een föhn verwijdert vocht uit uw haar en creëert méér kroes.
 
Er is geen enkele reden waarom de vochtigheid u zou moeten beletten om in de zomer op stap te gaan en er prachtig uit te zien. Met de goede haarsnit voor uw persoonlijke haartype en de juiste stylingproducten kunt u de vochtigheid in bedwang houden.
 
© Modewijzer.com
Foto: Kinga/Shutterstock