De Verfijnde Look

Vrouw met een verfijnde look
 
Verfijnde Tips voor Verfijnde Vrouwen
 
Opgepast, vrouwen, de jaren 80 zijn terug! Inderdaad, véél van de mannelijke trends uit de jaren 80 zijn terug in de mode, maar met een zachtere, méér vrouwelijke toets. Ziehier enkele tips om een moderne retrolook te bekomen zonder dat het lijkt alsof je in een tijdmachine gestapt bent.
 
Eerst en vooral, kies de juiste kleur. Zwart is ín dit seizoen. Vrolijk het zwart op met accenten in rood, zilver of crème.
 
Beklemtoon dat vrouwelijk silhouet. Zelfs al is het geklede hemd met bijhorende das duchtig terug ín, tóch wil je er vrouwelijk blijven uitzien. Beklemtoon de taille en pronk met je vrouwelijkheid met een sjaalriem. Verban de epauletten zodat je de zachte glooiing van de schouders ziet. Draag een lange gebreide trui om de heupen te bedekken.
 
Steek een paar sexy naaldhakken onder een lange broek. Vermeng het mannelijke en het vrouwelijke en doe het bij elkaar passen. Draag een zijden hemd en een kokette rok samen met een mannenblazer.
 
Kies voor zachte, voelbare stoffen. Zijde, satijn, crêpe, zacht katoen. Dit zijn de materialen die je deze herfst vaak zult zien (én voelen). Om de mannelijke stijl te helpen verzachten, worden zachte materialen gebruikt. Eén van de heetste items deze herfst is de zijden rolkraagtrui. De nieuwste trend is het samenvouwen (zie foto) van de hals in plaats van die om te plooien.
 
Blazers worden gemaakt uit crêpe en zachte poly blends in plaats van uit wol. Als dat goed aanvoelt, is dat hét materiaal waar je naar op zoek bent. Een ander overblijfsel uit de jaren 80 dat een grote comeback maakt, is de nauw aansluitende gebreide sweaterjurk.
 
Lagen, lagen en nog eens lagen. Alles draait rond lagen deze herfst. Voor de warmere dagen in de vroege herfst kan je twee poloshirts boven elkaar dragen, waarbij je de onderste van de twee helemaal dicht knoopt en de bovenste volledig open laat om de onderliggende trui te laten zien. Wanneer het wat kouder wordt kan je dan je zijden rolkraagtrui en een gekleed hemd onder een jacket of lange gebreide trui dragen.
 
Draag een kleine blazer uit de mannenafdeling boven een jurk. Draag twee gebreide truien boven elkaar, waarbij je de mouwen van de bovenste oprolt om de onderste tot zijn recht te laten komen. Speel met patronen en kleur. Draag twee verschillende, complementaire blouses, waarbij je de bovenste enkel met één knoop dicht doet om die eronder te laten zien.
 
De musts voor dit seizoen. Draag géén wol in je pakken, draag het in je panty’s! Wollen panty’s, zelfs gekleurde, zullen deze herfst opduiken in élke stijl en onder élke rok. Terwijl we het toch over rokken hebben: probeer eens de flatterende trompetrok. Deze rok past schitterend bij iemand met brede heupen en het vlammende van zo’n rok zorgt voor een vrouwelijke toets en doet de heupen smaller lijken. De lange gebreide trui zal zorgen voor nog maar een superbelangrijk laagje bij haast alles wat je draagt.
 
Voor een afslankend effect draag je om het even welk donker kleur onder een lichtgekleurde cardigan. Deze look geeft een afslankende verticale lijn. Lange broeken met wijde pijpen brengen het mannelijke naar voren, maar de zachte materialen van dit seizoen, zoals fijne wol en crêpe, geven hen een vrouwelijke aantrekkingskracht.
 
Hoe wat je hebt juist te gebruiken. De hoge halslook is ín dit seizoen. Knoop alles tot bovenaan dicht in alle onderste lagen en draai de kraag naar boven bij alle bovenste lagen. Zelfs als je een rolkraagtrui draagt, kan je een blouse erboven dragen en de meeste knopen dicht doen (laat één of twee knopen open, afhankelijk van hoe dicht de knopen tegen elkaar staan) en dan de rolkraag naar boven rollen.
 
Draag onverwachte dingen samen. Als je een béétje theatraal wil doen, kan je een gestipte blouse combineren met een gestreepte blouse. Als je het helemáál bont wil maken, draag dan een militair topje met een vrouwelijke, volumineuze rok. Gebruik accessoires om aan mannelijke kleding dat vrouwelijk tintje te geven. Fluwelen beugels voor een riem, korte halskettingen op een mannenpak, rode naaldhakken onder een zwarte lange broek.
 
Het allerbelangrijkste is om plezier te beleven aan het mengen en doen samen passen van mannelijke en vrouwelijke stijlen!
 
© Modewijzer.com
Foto: Nesolenaya Alexandra/Shutterstock