Tips voor het laten zetten van een tatoeage

Vrouw met kort haar en tatoeages
Foto: SeventyFour/Shutterstock
Britney Spears, Victoria Beckham, Alyssa Milano en Angelina Jolie hebben er één. Je beste vriendin heeft er ook één en nu wilt u er één. Een tattoo is één van de hotste en meest modieuze zaken op dit ogenblik.
 
Deze vorm van lichaamskunst is niet enkel decoratief, maar portretteert eveneens uw persoonlijkheid. Tatoeages kunnen u er leuk, sexy, trendy en ruw doen uitzien. Veel mensen herdenken zelfs speciale gebeurtenissen en geliefde personen met een tattoo.
 
Het laten zetten van een tatoeage kan een erg opwindende ervaring zijn en u moet voorbereid zijn i.v.m. wat u mag verwachten. Wees voorbereid voor een beetje pijn, want kiezen voor een tatoeage betekent verschillende keren met een naald gestoken worden en dit kan aanvoelen als honderden bijensteken.
 
De pijnfactor hangt ook af van hoeveel ervaring de tattoo-artiest heeft en van de zone waar u zich laat tatoeëren. Nog iets om in gedachten te houden is dat iedere persoon een verschillende pijngrens heeft. Wat pijnlijk is voor de één is het misschien niet voor de ander.
 
Vooraleer u dus die tatoeage laat zetten, moet u de volgende checklist nazien:
 
• Hebt u goed nagedacht over de tattoo-artiest?
 
• Hebt u de geloofwaardigheid van die persoon gecontroleerd?
 
• Hebt u het kunstwerkje gekozen?
 
• Hebt u beslist waar u uw tattoo precies wilt hebben?
 
Hoe een tattoo-artiest uitkiezen?
 
Bij het kiezen van een tattoo-artiest is het erg belangrijk om vorig werk van de artiest te zien. Bezoek verschillende studio’s en bekijk de foto’s van de artiest in kwestie vooraleer u er één uitpikt.
 
Controleer steeds of de lijnen van de tatoeages op de foto’s glad en zuiver of puntig zijn. U zult zeker liever een tatoeage hebben met een zachte en zuivere afwerking dan met een puntige.
 
Neem de tijd om een keuze te maken. Zo ziet u beter of de stijl van de artiest bij u past. Een goede tattoo-artiest zal de nodige tijd nemen om eens een praatje met u te maken over uw verwachtingen. Hij zal u suggesties en oplossingen aanbieden om dat speciale kunstwerkje voor u te creëren. Zie ook eens na of de artiest een vergunning heeft.
 
Het is eveneens belangrijk om te kijken of de studio voldoet aan de veiligheids- en gezondheidsvoorschriften. Een goede studio moet beschikken over een autoclave, een toestel dat virussen en bacteriën van de instrumenten doodt. Kijk of er in de studio bacillendodende zeep, naaldenkokers, gesteriliseerde kompressen in gesloten verpakkingen en handschoenen aanwezig zijn en of alles in orde en proper is.
 
Voorbereiding vooraleer u een tatoeage laat zetten
 
Vooraleer u die tatoeage laat zetten, moet u volgende zaken indachtig zijn:
 
• Zorg ervoor dat u gegeten hebt en rust een beetje vooraf. Wanneer u een lege maag hebt, zou het kunnen dat u zich duizelig, misselijk of slapjes voelt.
 
• Vermijd pijnstillers zoals aspirine of ibuprofen of verdovende middelen, want die kunnen een verhoogde bloeding of andere complicaties veroorzaken.
 
Lees verder ...