Statisch haar kwijtraken

Elektrisch geladen haar
 
Wanneer u ’s winters buitengaat en uw leuk nieuw hoedje afzet, ziet u er dan ook uit net alsof u een geest gezien hebt? Bent u eveneens van mening dat de statische elektriciteit in uw haar zou kunnen gebruikt worden voor de stroom van een klein landje? Wel, dan bent u niet alleen. Koud weer tijdens de winter maakt van het bovenvermelde een deel van het dagelijkse leven.
 
Het eerste wat u moet doen is toegeven dat er een probleem is. Vervolgens moet u uitzoeken wat er kan aan gedaan worden. Bestaat er een oplossing waardoor uw haarfollikels zich gaan gedragen? Het is niet mogelijk om in de winter buiten te gaan zonder hoofddeksel of om geen warme en knusse wollen kledij te dragen. Wat doet u dus met die zwierige haren?
 
De eerste stap is het gebruik van een reinigende shampoo één of twee keer per maand. Voor de rest gebruikt u een vochtinbrengende shampoo. U zou ook minstens één of twee keer per week uw haar diep moeten conditionen. Op de andere dagen gebruikt u een conditionerend of ontwarrend product.
 
Denk eraan: hoe méér vocht uw haar bezit, hoe minder het de neiging zal hebben om recht te staan. Aan de andere kant mag u ook niet té veel gaan conditionen, want ook dit kan voor problemen zorgen. U kunt uw haar zoals gewoonlijk stylen, maar wanneer het statisch wordt, gebruikt u een ontwarrende spray. Er zijn heel wat opties beschikbaar die heel lekker ruiken. U vindt ze in de afdeling kindershampoos.
 
Nu het statische element onder controle is, blijft de vraag: wat moet u doen wanneer u uw nieuwe winterhoedje wilt dragen? Het ziet er prachtig uit en past perfect bij uw jas en sjerp, maar wanneer u ergens binnenstapt en het afzet, hebt u een lelijk kapsel. Uw haar is kroezig en de hoed staat ingeprent en hier raakt uw moeilijk vanaf. Wat zijn hier de opties?
 
Zorg ervoor dat u wat ontwarrende spray of conditioner in sprayvorm in uw handtas hebt, spuit die lichtjes op uw haar en zet het wat donzig. Dit zal ervoor zorgen dat de lijn van de hoed niet meer in uw haar geprent staat. Borstel de haarspray doorheen uw haren en zorg ervoor dat die volledig droog is vooraleer u uw hoedje opnieuw opzet.
 
Wanneer het winter is, is het belangrijkste om te doen ervoor zorgen dat uw haar genoeg vocht bezit. Denk eraan: een klein beetje vocht is de sleutel, overdrijf niet. Ieders haar is verschillend en reageert op een andere manier op de verschillende weersomstandigheden. Misschien moet u een beetje spelen met bovenstaande tips tot u ontdekt wat het best werkt om uw elektrisch geladen haar te behandelen.
 
©Modewijzer.com