De sportieve look

Sportieve vrouw met lang haar
 
Als er zoiets bestaat als een universele taal, dan moet stijl zo’n taal zijn. Uw stijl drukt zoveel uit over hoe u bent of soms over als wie u zou willen bekend zijn. Het is een mythe dat u enkel een zekere look kunt hebben die past bij uw persoonlijkheid. De waarheid is dat u elk beeld dat u wilt ook kunt uitstralen, de enige voorwaarde is dat u volledig comfortabel en vol zelfvertrouwen moet zijn daarbij.
 
Zoveel prachtige filmsterren bijvoorbeeld stappen trots op de rode loper en zien er sexy, chic en elegant uit en soms zijn ze in hun normale leven net het tegenovergestelde. Hetzelfde geldt voor de sportieve look. U hoeft geen atlete te zijn of er als een atlete uit te zien om deze look te vertonen. U hoeft enkel een sportieve houding te hebben!
 
Enkele tips hoe u de sportieve look kunt verkrijgen:
 
• Een prachtige sportieve en elegante look kan bekomen worden door een lang of kort katoenen topje te dragen met mouwen en horizontale strepen. Combineer dit met een witte pantalon of een blauwe jeans en uw sportieve look is compleet.
 
• Trainingspakken zijn natuurlijk uitstekend voor een sportieve look, maar niet alle trainingspakken zijn elegant. Voor een elegante sportieve look kiest u best een trui die goed past. De broek mag ook niet te wijd zijn.
 
• Een nauwsluitend katoenen T-shirt met of zonder kap gecombineerd met een trainingsbroek geeft u een energieke en actieve sportieve look.
 
• Bent u wat zwaarder, draag dan geen horizontale strepen, want die zullen u breder maken. Opteer in de plaats voor verticale strepen. Hebt u een lange nek, dan kunt u kiezen voor een rolkraag, die ziet er nogal sportief uit. Maar dames met een korte nek vermijden die best, want zo zou hun nek er nog korter uitzien.
 
• Overalls of kledingstukken uit één stuk zijn de trend van het seizoen. Vrouwen in alle vormen en afmetingen zien er prachtig en sportief uit in zo’n pak. Het materiaal is best zacht en natuurlijk.
 
• Al wat u nodig hebt voor een sportieve look ’s avonds is een basis zwart tennisjurkje, samen met een sexy minirokje en zwarte sandalen met riempjes. Werk af met een metaalachtig sportuurwerk.
 
• Hebt u een zandloperfiguur, pronk er dan mee door een strak passende yogabroek te dragen met lage taille en wijde pijpen langs onder. Combineer die met een even sexy en nauwsluitend topje.
 
• Een legging en een nauwsluitend T-shirt met lange mouwen en ronde nek in combinatie met een paar ballerina’s en uw hebt die sexy ballerinalook. Sportief en een tikkeltje brutaal tegelijkertijd!
 
• Wanneer u gaat voor een atletische look, probeer dan accessoires tot een minimum te beperken. Trainers en sneakers zijn gewoonlijk de beste keuze; maar dit kan veranderen afhankelijk van de specifieke look die u voor ogen hebt.
 
• Wat het haar betreft, is een nauwkeurig en compact gebonden paardenstaart natuurlijk de klassieker voor een sportieve look. Maar andere kapsels, zoals bijvoorbeeld een warrige knot of los haar enz… kunnen ook goed zijn, afhankelijk van hoe ze passen bij uw complete outfit.
 
Dit waren slechts enkele voorbeelden. Het is nu aan u om te beslissen welke soort sportieve look u wilt. Denk eraan: u hoeft niet noodzakelijk een sportieve levensstijl te hebben om een sportieve look uit te stralen. Maar als het dragen van sportieve kledij u kan inspireren om sportief door het leven te gaan, dan zou dat de kers op de taart zijn!
 
© Modewijzer.com
Foto: Sebastian Siebert/Shutterstock