De sjaal als traditionele riem – Hoe knopen?

Hoe een sjaal als riem gebruiken
 
Er zijn soms van die momenten dat u nét dat ietsje méér wilt dan de traditionele look van een broek met riem/blouse/jas ensemble. Door de gewone riem te vervangen door een sjaal in een aanvullende kleur/complementair patroon, kunt u een flatterende en chique look creëren.
 
Sjaal die u nodig hebt: een rechthoekige (langwerpige) sjaal (120 cm lang)
 
Het knopen van de sjaal:
 
Vouw de sjaal twee keer dubbel in de lengte (zie foto). Steek de sjaal door de broekslusjes (net zoals u zou doen met een gewone riem) en trek aan de riem zodat de uiteinden gelijk komen. Draai de uiteinden dan rond elkaar en doe beide kanten opnieuw door de lusjes naar achter tot ze elkaar achteraan ontmoeten.
 
Bind ze daar vast in een knoop en steek eventuele overblijvende eindjes onder de sjaal. Het resultaat is een kleurrijk alternatief voor de traditionele riem.
 
Deze methode kan eveneens toegepast worden als riem bij eenvoudige jurken. Het resultaat is mooi wanneer u de sjaal dan op de heupen knoopt.
 
Samenvatting:
 
1. Vouw een rechthoekige sjaal twee keer dubbel in de lengte.
 
2. Steek de sjaal door de broekslusjes zoals bij een gewone riem. Trek aan de sjaal om twee gelijke uiteinden te hebben.
 
3. Draai de uiteinden rond elkaar en doe ze terug door de lussen naar de achterkant van de broek.
 
4. Bind de uiteinden in een knoop en steek elk overblijvend stukje onder de sjaal.
 
©Modewijzer.com
 
Nog méér manieren om een sjaal te dagen!