Elegant in een short

Vrouwen die een short kopen
 
Een short is één stuk onder de dameskledij dat voortdurend opnieuw gedefinieerde houdingen tegenover de mode heeft. Vroeger was een short bedoeld voor schoolgaande meisjes en tieners.
 
Nu niet meer: vrouwen van boven de 40 zijn niet langer bang om hun stevige benen te showen in een short en waarom zouden ze? Per slot van rekening hebben ze hard gewerkt om zich tot na hun veertigste fit te houden. Dus is een short tegenwoordig een kledingstuk voor alle leeftijden.
 
Een short is niet elegant – nooit de bedoeling geweest trouwens – maar wel sexy, chic, jongensachtig, onbezorgd en een zeker teken van lente! Een baas zal misschien wel toelaten dat u een kort rokje draagt op kantoor, maar hij zal nooit een short dulden. Er moet echter ook gezegd worden dat een short niet voor iedereen is. Bent u niet zelfzeker over uw benen, dan zult u waarschijnlijk geen short willen dragen.
 
Er zijn enkele erg belangrijke zaken waaraan u moet denken bij het kopen van een short:
 
Maat
 
• Zorg er zeker voor dat de short goed past. Tijdens het passen moet u buigen, rekken, lopen … om te zien of de short inderdaad goed zit.
 
• Is de short te strak, dan ziet uw bovenkant eruit als een muffin en bovendien bestaat het gevaar dat uw short gaat openscheuren tijdens het buigen.
 
Lengte
 
• Een korte short is sexy en perfect voor de zomer, maar zorg er toch voor dat u de lijn tussen sexy en grof niet overschrijdt.
 
Materiaal
 
• Bekijk goed het materiaal van de short. Een short die doorzichtig is, is misschien niet zo’n goed idee. Anderen hoeven niet te weten welk soort ondergoed u draagt!
 
Wat is uw lichaamstype?
 
• Hebt u bredere heupen dan normaal of hebt u een peervormig figuur, dan vermijdt u best smalle, nauwsluitende shorts. Kies in de plaats voor een short met rechte benen; die accentueert uw heupen erg goed.
 
Een short voor alle gelegenheden
 
• Een short is handig voor haast elke gelegenheid. Een zijden short met een elegant zijden topje is goed voor ’s avonds. Hou die kleine hotpants voor het strand.
 
• De sleutel is om een goede collectie verschillende shortstijlen te hebben, zoals een joggingshort, een short met lange benen, een boxershort, een korte short enz… voor verschillende gelegenheden.
 
Schoenen voor bij een short
 
• Het juiste schoeisel bij een short is eveneens erg belangrijk om uw look te vervolledigen. Haal voordeel uit de beenverlengende illusie gecreëerd door een short door te kiezen voor hoge hakken. Kleinere dames kunnen echter ook gaan voor pumps of schoenen met doorlopende zool.
 
Draag zorg voor uw benen
 
• Onnodig te zeggen eigenlijk, maar benen zijn uw belangrijkste troef wanneer het aankomt op het dragen van een short. Verzorg dus goed uw benen als u houdt van uw short.
 
• Gladde geschoren benen zijn steeds aantrekkelijker; zorg er dus voor dat u uw benen scheert wanneer de zomer nadert.
 
• En zorgt u er bovendien voor dat uw benen mooi bruin zijn, dan is het effect dubbel zo mooi.
 
Voor jonge meisjes is het dragen van een short een manier om speels hun jeugd te beklemtonen. Voor oudere dames is het een teken van zelfvertrouwen. Of zonder de zaken ingewikkeld te maken, kunnen we stellen dat een short gewoon het meest comfortabele kledingstuk is tijdens de zomer. Enkel wat voorzorgen nemen om modeflaters te voorkomen en u kunt de wereld van de shorts gaan verkennen.
 
©Modewijzer.com