Het schoonheidssalon – Help, ik heb drempelvrees!

Interieur van een schoonheidssalon
 
Overkwam het u ook al? U bekijkt reclames van schoonheidscentra of u bent aan het surfen en uw oog valt op al die schitterende voorstellen: zoveel verschillende behandelingen. Of u staat in het schoonheidssalon en bewondert make-uppaletten van al die verschillende merken.
 
En ongetwijfeld hebt u iets in de kast liggen (of reeds in de vuilnisbak) waarvan na aankoop bleek dat het toch niet het geschikt zalfje of de passende kleur voor uw huidtype of teint was. Zonde eigenlijk. Veel mensen durven het schoonheidssalon niet binnenstappen uit vrees om onwetend over te komen of omdat ze zich schamen voor hun figuur.
 
De oplossing voor alle geciteerde problemen is eenvoudig: overwin uw drempelvrees en laat u adviseren. Ikzelf nam voor u de proef op de som.
 
Veel schoonheidscentra krijgen op geregelde tijdstippen het bezoek van een consulente, verbonden aan een bepaald productmerk, die (in mijn geval gratis) uw huid analyseert en u dus optimaal advies geeft. En anders zijn er de schoonheidsspecialistes die u met raad en daad zullen bijstaan. Wees zeker niet bang, alles verloopt in een gemoedelijke sfeer, u voelt zich direct op uw gemak en er is zeker geen verplichting tot aankoop van producten.
 
Laten we eens van naderbij bekijken hoe zo’n huidanalyse precies verloopt. Als voorbeeld nemen we het merk “Shiseido”.
 
Eerst en vooral, hoe raakt u op de hoogte van dergelijke speciale dagen? Vaak via reclamefolders, kranten enz… Of bekijk de etalages van schoonheidscentra eens wanneer u gaat shoppen. Bij veel centra kunt u zich ook inschrijven op een nieuwsbrief. Op regelmatige tijdstippen wordt u dan op de hoogte gebracht van dergelijke acties of van speciale aanbiedingen. Een kleine moeite voor een schitterend resultaat, vaak. Het enige wat u moet doen is een afspraak maken, want het is natuurlijk heel belangrijk dat men voor u persoonlijk de nodige tijd kan uittrekken.
 
Als de dag gekomen is, gaat u op het afgesproken uur naar het salon, waar u vriendelijk ontvangen wordt. U kunt zich installeren in een makkelijke fauteuil in een rustige hoek van het salon of in een aparte behandelingskamer.
 
De consulente legt eerst en vooral aan de hand van een kaart uit welke huidtypes er bestaan. Droge, vette, gemengde huid enz… al naargelang de lijntjes op uw gezicht fijn of wat grover zijn. Ook de toestand van de poriën speelt een rol. Daarnaast heeft het merk “Shiseido” het voordeel dat men uw huid vergroot kan bekijken. Daarvoor wordt de Multi-Micro-Sensor gebruikt: een apparaatje dat de huid x-aantal keren vergroot. De consulente brengt een soort pen aan tegen uw huid (geheel pijnloos overigens) en onmiddellijk kunt u op een schermpje mee volgen en vergelijken met de getoonde kaart. Zelfs voor een leek lukt dit goed. De consulente brengt verschillende zones van uw gezicht in beeld, want het is dikwijls zo dat niet alle plaatsen eenzelfde patroon vertonen. Ik bijvoorbeeld heb een gevoelige, vochtarme huid op de wangen, maar mijn T-zone is dan weer een beetje vettiger.
 
Daarna kan het advies beginnen. Alle beschikbare producten staan meestal uitgestald en aan de hand van een fiche (een skincare plan dat u meekrijgt naar huis) bepaalt de consulente het ideale totaalpakket voor uw huid en leeftijd: gezichtsreiniger, lotion, maskertje, dag- en nachtcrème, speciale oogcrème, serum, enz…
 
Vaak stelt de consulente ook voor om u te maquilleren, al is dit zeker geen verplicht nummertje. Ze bekijkt uw teint, haarkleur, eventueel bril enz… en kiest een kleurenpalet dat daarbij past. Foundation, poeder, eyeliner, oogschaduw, mascara, concealer, lippotlood, gloss, blush, alles passeert de revue en u krijgt er ondertussen gratis make-upadvies bovenop. Ook nu weer worden alle producten en gebruikte kleuren op een fiche bijgehouden.
 
Na zo’n ontspannende adviessessie kunt u zelf aan de slag. Er is zeker geen verplichting om producten aan te kopen (maar meestal zijn er wel speciale aanbiedingen op zo’n momenten en krijgt u een serie staaltjes om het één en het ander uit te proberen). U hoeft natuurlijk ook niet alles in één keer te kopen. U hebt thuis nog het één en ander staan: gebruik deze producten gerust eerst uit. Bouw stap voor stap uw nieuwe lijn uit.
 
Het grote voordeel van zo’n sessie is dat u nooit meer de verkeerde producten koopt. Daardoor voelt u zich ook een stuk beter en uw huid zal er in elk geval beter uitzien. En wenst u te genieten van verdere behandelingen die het schoonheidssalon aanbiedt, dan kent u alvast perfect uw huidtype en kunt u een betere keuze maken.
 
Overtuigd? Zet de stap! U en uw huid kunnen er alleen maar wel bij varen.
 
© Modewijzer.com
Foto: Dean Drobot/Shutterstock