Hoe er prachtig uitzien in satijn

Vrouw die van satijn houdt
 
Satijn is het recentste woord wat weelderige kledij betreft. Het geeft u een ongeëvenaard gevoel van luxe, vrouwelijke sensualiteit en zelfvertrouwen, en dit allemaal tegelijkertijd. Kijk maar eens naar gelijk welk rode loper evenement: u zult steeds minstens een handvol modieuze beroemdheden vinden die gekleed gaan in satijn.
 
Om er echt modieus uit te zien in satijn en het gewenste sexappeal uit te stralen, zou u moeten weten hoe u het best gebruik kunt maken van de eigen stijl en sensualiteit die satijn belichaamt. In die zin is satijn eigenlijk een zwaard dat aan twee kanten snijdt: indien u niet oppast en gaat overdrijven, kan het uw complete look schaden.
 
Hieronder vindt u enkele richtlijnen die u best indachtig bent wanneer u er echt modieus wilt uitzien in satijn:
 
• Hebt u nooit eerder satijn gebruikt en bent u wat onzeker over het effect, start dan met accessoires uit satijn. Die kunnen glamour toevoegen aan gelijk welke outfit en voor wat afwisseling zorgen in uw garderobe.
 
• Een trendy satijnen tas, een haarband uit satijn of een satijnen sjaal zijn enkele voorbeelden van satijnen accessoires.
 
• Draag niet té veel juwelen bij een satijnen jurkje, anders gaat u er misschien slonzig uitzien. Eén beperkt juweel zou prachtig staan bij een satijnen jurk.
 
• De pasvorm van de satijnen outfit is van allergrootst belang. Té strak zou het er kunnen prullerig uitzien; té los lijkt het net een slaapkleed. Een goed passende satijnen outfit moet eigenlijk zachtjes vallen zonder nauwsluitend te zijn en perfect zitten zonder te kreuken.
 
• De keuze van ondergoed is eveneens erg belangrijk wanneer u satijn draagt. Investeer in tenminste één set naadloos ondergoed en bh, samen met een body shaper van goede kwaliteit. Dit is belangrijk, want satijn kan eerder afschuwelijk vallen boven kanten lingerie en rondingen.
 
• Overdrijf niet met satijn. Draag voor de beste resultaten slechts één of twee satijnen stukken tegelijkertijd. Combineer bijvoorbeeld een satijnen topje met iets dat eerder zacht is zoals katoen. Dit creëert een contrast van texturen en is erg aantrekkelijk voor het oog. Een ander voorbeeld zou kunnen zijn een satijnen topje met een jeans, wat opnieuw gebaseerd is op contrasterende texturen.
 
Nu u weet welke basisregels u moet in acht nemen om er echt modieus uit te zien en zo goed mogelijk gebruik te maken van satijn, geven we u enkele actuele mode-ideetjes gebaseerd op – wat dacht u – satijn natuurlijk!
 
• Een satijnen jurkje met kriskras dessin en een neklijn met decolleté in een felle kleur is een perfect recept om iedereen in vuur en vlam te zetten. Dit is vooral bedoeld voor diegenen onder u met een zandloperfiguur, want zo’n jurk vestigt de aandacht op uw taille.
 
• Een eenvoudig diagonaal geknipt satijnen jurkje in bloedrood creëert de klassieke glamoureuze look van filmsterren uit vervlogen tijden. Dit is de eenvoudigste manier om er verbluffend uit te zien. Voor de beste resultaten kiest u bij deze outfit voor rood haar!
 
• Een satijnen jurkje met de schouders bloot en gedrapeerde mouwen geeft u de perfecte gelegenheid om uw zijdezachte schouders te doen uitkomen.
 
• Andere satijnen ideetjes om uw avond glamour te geven zijn satijnen topjes in krachtige kleuren in combinatie met rokjes, jeans enz… Probeer ook eens een satijnen short en een satijnen smalle jurk.
 
Het blijft een onbetwistbaar feit: satijn is misschien wel de enige vorm van kledij die u tegelijkertijd die ultra glamoureuze, ultra sexy en ultra weelderige look kan geven en dit helemaal op zichzelf. Denk dus geen twee keer na en laat u verleiden door satijn!
 
© Modewijzer.com
Foto: Kulish Viktoria/Shutterstock