De niet zo coole rommelige look

Vrouwen met verschillende looks
 
Gisteren zag ik in een shoppingcentrum een meisje in een topje met stippen en een gebloemd rokje, een kasjmier sjaal met enkellaarsjes in dezelfde kleur, enorme hoepla ringen en andere grote accessoires en ik dacht onmiddellijk bij mezelf: hier hebben we nog een modeslachtoffer.
 
Ja, in de mode zijn is belangrijk, maar er is een haarlengte verschil tussen “goede smaak” hebben en “mode overkill” te doen.
 
Het is erg belangrijk dat u begrijpt dat in de mode zijn niet betekent dat u uzelf moet volproppen met alles wat u in uw kleerkast vindt. Modieus zijn betekent de juiste soort kleuren en jurken combineren met de juiste soort accessoires om er u chic en verfijnd te doen uitzien. De rommelige look is niet cool want u zult er eerder als het mikpunt van spot dan als een modediva uitzien.
 
Zo’n volgepropte look stuurt ook de verkeerde boodschap uit aan andere mensen wat betreft uw persoonlijkheid. U wilt toch niet dat mensen gaan denken dat u een onverzorgd en slonzig iemand bent en dat ze u niet de nodige aandacht schenken? Als u al die rommel niet wat reduceert, dan zult u er op feestjes uitzien als een moderamp. En uiteindelijk zult u er alleen en verveeld bijzitten.
 
Bent u wat in de war en weet u niet goed wat past bij wat en welke soort accessoires bij welke jurken passen, dan kunnen onderstaande tips u misschien helpen:
 
1. Vermijd een regenboog aan kleuren
 
Draag niet té veel kleuren samen. U wilt er toch niet uitzien als het kleurenpalet van een artiest? Wilt u een felgekleurde bovenkant dragen, combineer die dan met een neutrale onderkant, draag bijvoorbeeld een gele tuniek met een zwarte legging of zwarte kousen.
 
Er bestaat ook geen regel die zegt dat u tassen en schoenen in dezelfde kleur als uw jurk moet dragen. Kies die éne dominerende kleur in uw outfit en u kunt die dan accentueren met de kleuren van uw schoenen en tas. Bij de gele tuniek en zwarte kousen bijvoorbeeld, passen een metaalkleurige handtas en pumps met hoge hakken.
 
2. Gebruik accessoires met mate
 
Uw accessoires kunnen uw jurk en modestatement maken of breken. Té veel accessoires zullen ervoor zorgen dat u er slonzig en onverfijnd uitziet. Voor accessoires geldt steeds: less is more. In het voorbeeld van de gele tuniek en zwarte kousen bijvoorbeeld, mag u zich niet overladen met grote gele oorringen, gele schoenen, een gele riem enz… Beperk uw accessoires tot de stijl die uw jurk flatteert.
 
Gaat u dineren, draag dan een eenvoudige armband en hangertje. Gaat u dansen in de discotheek, draag dan een mooie grote halsketting om de aandacht te vestigen op uw buste. Draagt u echt graag juwelen, kies dan voor passende juwelen die er niet overdreven uitzien.
 
Denk er steeds aan om u niet te laten beïnvloeden door trends, maar volg uw persoonlijke stijl en hou het eenvoudig. Ga niet zomaar blindelings voor kleurcombinaties waarvan u denkt dat die u staan. Vraag uw vriendinnen naar hun mening, om te begrijpen met welk kleur u er goed uitziet en uw kledij in overeenstemming daarmee te kiezen.
 
Accentueer slechts één element in uw jurk en voeg de andere eraan toe om dat éne element te beklemtonen. Denk steeds aan de vuistregel dat een volgepropte look niet cool is en dat in mode geldt “méér is minder”.
 
© Modewijzer.com
Foto: Andrey Arkusha/Shutterstock