De rokwikkel – Hoe knopen?

Hoe een pareo knopen
 
U kunt uw sjaal dragen als een sarong (pareo). Zo zijn uw dijen op een elegante manier bedekt rond het zwembad of aan het strand.
 
Het lichtgewicht materiaal van de meeste sjaals maakt dit kledingstuk koel en comfortabel en het gedrapeerde effect is erg flatterend voor vrouwen die zich niet comfortabel voelen in badpak.
 
Sjaal die u nodig hebt: een vierkante sjaal (ten minste 120 cm in het vierkant)
 
Het knopen van de sjaal:
 
Vouw de vierkante sjaal diagonaal om een grote driehoek te bekomen. Bovendien draait u de gevouwen rand naar beneden om de look van een “riem” te hebben en daarbij volgt u het patroon van de sjaal (als er één is natuurlijk). Als de tekening van de sjaal een rand heeft, dan is het misschien mogelijk om daar handig gebruik van te maken bij het vouwen.
 
Wikkel de gevouwen sjaal rond de taille en knoop die twee keer. Vouw de uiteinden in en onder de knoop zodat ze platliggen onder de kanten van de sjaal en wat lege plaats bedekken. Deze methode flatteert meestal het meest wanneer de knoop opzij is, maar de positie van de knoop kan eigenlijk gelijk waar zijn.
 
Samenvatting:
 
1. Vouw een vierkante sjaal diagonaal, zodat u een driehoek bekomt. Draai de gevouwen rand naar beneden om een “riem” te vormen.
 
2. Wikkel de gevouwen sjaal rond de taille en knoop de gevouwen hoeken.
 
3. Neem de uiteinden van de geknoopte hoeken en steek die door de knoop en naar beneden om een lege plaats op de dij op te vullen.
 
4. Draai de knoop van de sjaal waar u wenst. Gewoonlijk is de heup de meest flatterende plaats.
 
©Modewijzer.com
 
Nog méér manieren om een sjaal te dagen!