fashion model Modewijzer
Mode, Beauty, Kapsels & Make-up
 
pixel
pixel

foto's van kapsels


kapsels passen

pixel
Home  ›  Kapsel Advies

Laten we het eens hebben over de franje

Hebt u al eens gelet op de verschillende soorten franjes bij al die kapsels? Sommigen zijn plat en liggen dicht tegen het voorhoofd, bewegend over één wenkbrauw terwijl u er anderen ziet die een volledig oog bedekken en allen heten ze pony. Donzige pony, piekerige pony, dunne of dikke franje, onregelmatige zigzagpony en batmanpony. Pony met gel in, piekerige pony, franje met folie of geverfd en zelfs een franje die er niet uitziet als een franje!
Bent u van plan om ervoor te gaan?
 
Tijd om eens zelf op onderzoek te gaan. Voor een professioneel oog is het makkelijk om te zien wie een pony nodig heeft en wie niet. Maar de hedendaagse tendensen spelen ook een rol. Het lijkt erop dat veel van de regels verbroken zijn omdat iedereen nu alles kan hebben en daarom niet noodzakelijk het kapsel dat het best past.
 
kapsel met pony Hebt u ook al een voorhoofd gezien dat zo hoog is dat het de Mount Everest zou kunnen raken met het haar naar achter getrokken? Wie niet? Mijn verstand zegt me dan dat ik het haar moet herstylen en daarmee bedoel ik het een goede vorm geven om de dame in kwestie de zachtheid en jeugd te geven die het strenge kapsel van haar weggenomen had. Er zijn niet veel mensen die hun haar volledig naar achter kunnen dragen en dat omwille van een hoog voorhoofd, leeftijd, grote neus of povere haarlijn.
 
Het heeft toch zin om het beste te maken met wat u hebt? Volgens het dagblad USA Today is de pony op zijn terugweg. In haarkringen is die echter nooit echt weggeweest. Een pony is steeds in de mode geweest. Tegenwoordig kunt u een totaal symmetrisch gevormde pony hebben met modieuze haren die veel langer zijn dan al de rest. Dit is dan niet omdat u een slechte haarsnit had, dit is omdat het nu eenmaal zo is tegenwoordig!
 
Uw haar kan compleet gelijkmatig geknipt zijn, maar dat is niet meer noodzakelijk vandaag de dag. Had u ooit gedacht dat de dag zou komen dat het in de mode zou zijn om een klein beetje haar langs achter samen te nemen in het midden van het hoofd en dat in een elastiekje te doen en dan te laten uitsteken uit een baseballpet? Wel, zo loopt de drukke hedendaagse vrouw rond. Haar pony steekt uit haar pet. Ja, ook dat is een pony. En dit wordt beschouwd als kunst.
 
De gladde platte pony kan bekomen worden met een goede gel of de stylinglotion van uw voorkeur die eerst zachtjes door het haar gewreven wordt. Föhn daarna het haar met een brede ronde borstel. Neem dunne tot medium stukjes haar en plaats uw brede ronde borstel bij de onderkant van uw hoofdhuid terwijl uw föhn aan is en begin uw borstel tezelfdertijd door het haar te trekken. Til uw haar omhoog met de borstel tot het uiteinde en krul uw haar naar onder en föhn opnieuw. Herhaal dit tot uw haar droog is.
 
Bent u klaar, dan zou u een brede donzige rol haar moeten liggen hebben op uw voorhoofd. Wilt u die zo houden of verkiest u die plat? Om de pony plat te maken, beweegt u die over uw hoofd terwijl u hem de hele tijd uitrekt; bekijk of dit het gewenste resultaat is. Bespuit met een spray van een goed merk of met stylingspray en gebruik uw steiltang. Begin bij de hoofdhuid, doe een klein stukje haar tussen de tang en til dit een klein beetje op in de richting van uw gezicht. Uw pony zou nu moeten platliggen in de richting waarin u wenst. Spuit nogmaals en u bent klaar om te vertrekken.
 
Wilt u een kortere pluizige pony, dan is het een goed idee om die te laten reiken tot een paar millimeter in het midden of net onder uw wenkbrauwen, want haar krimpt steeds en springt omhoog wanneer het geknipt is; dit is te wijten aan de elasticiteit ervan. Föhn uw haar met een medium borstel, waarbij u het voorzichtig naar onder trekt, bespuit het daarna en u bent klaar.
 
Volgende pagina
 
pixelkapsels zoeken


Haarproducten bestellen

pixel
Home              Contact             Site Map             Kapsels              Kapsels Software             Vraag & Antwoord             Links Uitwisselen            Privacy Verklaring             Disclaimer