fashion model Modewijzer
Mode, Beauty, Kapsels & Make-up
 
pixel
pixel

foto's van kapsels


kapsels passen

pixel
Home  ›  Kleding Advies

Hoe gekleed gaan volgens uw lichaamsvorm

Ieder van ons heeft een lichaamsvorm. Het heeft niet enkel te maken met dik of dun zijn. Bepaalde gelaatstrekken en lichaamsdelen zijn méér uitgesproken bij sommigen en meer op de achtergrond bij anderen. Afhankelijk van de kenmerken van het lichaam, zijn er enkele standaard lichaamsvormen die iemand kan hebben. De meeste vrouwen hebben gewoonlijk één van deze vormen en als u gekleed gaat in kleren die uw lichaamsvorm accentueren, dan bent u goed op weg om er beter uit te zien, niet?
 
De driehoek
 
Al gehoord van een peervormig figuur? Dit is hetzelfde als een driehoekig figuur. Hebt u zo’n figuur, dan hebt u een kleiner bovenlichaam, een niet zo brede taille en is uw gewicht geconcentreerd op uw heupen en dijen. Wat uw achterste betreft, dit kan alle richtingen uit. Sommige driehoekige figuren hebben een breed, afgerond achterste, terwijl het bij anderen niet zo afgerond is.
 
Wat kledij betreft, betekent dit zoeken naar evenwicht. Ik heb vaak meisjes gezien die epauletten droegen om hun bovenste en onderste lichaamsdelen in harmonie te brengen. ’t Is het proberen waard, als u maar niet zo overdrijft zoals in de jaren 80. Een ander goed idee is om hoge neklijnen te dragen om uw bovenste lichaamsdelen en borst te accentueren. Draag topjes en jurken die uw taille accentueren in plaats van uw heupen. De huidige trend om riemen bij de taille te dragen in plaats van op de heupen is perfect voor een driehoekig lichaam. Om uw heupen en dijen slanker te maken, kunt u eveneens een pantalon of jeans in bootleg model met lage taille dragen.
 
De omgekeerde driehoek
 
Het is voor de hand liggend dat de omgekeerde driehoek het tegenovergestelde is van de driehoek: een figuur dus met een zware bovenkant. Uw buste is vermoedelijk het breedste deel van uw lichaam. En daarbij komen al dan niet een brede rug en brede schouders. Uw taille en onderlichaam zijn in vergelijking veel smaller.
 
De bedoeling hier is duidelijk om uw buste niet te accentueren en u kunt dit doen door kleren te dragen die geen erg hoge neklijnen hebben. Ik zou ook wijde kragen vermijden, want zij trekken onnodig de aandacht. Concentreer u in de plaats op het in evenwicht brengen van uw onderlichaam door rokken met A-lijn of pantalons met pijpen die lichtjes uitlopen te dragen.
 
De rechthoek
 
De rechthoek is een rechte figuur die zowat op een doos lijkt en de taille is niet gedefinieerd. Terwijl het gewicht vermoedelijk verdeeld is over het bovenlichaam, neigt uw onderlichaam om slanker te zijn. Uw armen en benen zijn dun en uw buste en heupen zijn in verhouding.
 
Aangezien u de natuurlijke vrouwelijke buigingen mist, moeten uw outfits de illusie van buiging creëren. Doe dit door kleren te dragen met wapperende taille- en zoomlijnen. A-lijnen werken ook goed. Vermijd kledij die té strak of té los zit. Kies kleren die lichtjes getailleerd zijn, zodat ze een buiging creëren. Wikkeljurken of –topjes zijn ook een fantastische optie.
 
De ruit
 
Hebt u een ruitvormig figuur, dan bevindt het meeste gewicht zich bij u vermoedelijk rond het middenrif. U hebt smalle schouders en zelfs uw onderlichaam is smaller dan uw middendeel. U hebt vermoedelijk een ongedefinieerde taillelijn.
 
Met zo’n lichaamsvorm accentueert u het best uw smalle schouders en uw smalle benen. Draag dus een goed passende pantalon die uw benen beklemtoont. Lange neklijnen of tenminste V-nekken zijn een ideale keuze, want die vestigen de aandacht op uw bovenlichaam. Draag langere topjes die uw middel verlengen. Die mogen hier wel niet getailleerd zijn!
 
Volgende pagina
 
pixelkapsels zoeken


Haarproducten bestellen

pixel
Home              Contact             Site Map             Kapsels              Kapsels Software             Vraag & Antwoord             Links Uitwisselen            Privacy Verklaring             Disclaimer