Hoe gekleed gaan volgens uw lichaamsvorm

Lichaamsvormen
 
Ieder van ons heeft een lichaamsvorm. Het heeft niet enkel te maken met dik of dun zijn. Bepaalde gelaatstrekken en lichaamsdelen zijn méér uitgesproken bij sommigen en meer op de achtergrond bij anderen.
 
Afhankelijk van de kenmerken van het lichaam, zijn er enkele standaard lichaamsvormen die iemand kan hebben. De meeste vrouwen hebben gewoonlijk één van deze vormen en als u gekleed gaat in kleren die uw lichaamsvorm accentueren, dan bent u goed op weg om er beter uit te zien, niet?
 
De driehoek
 
Al gehoord van een peervormig figuur? Dit is hetzelfde als een driehoekig figuur. Hebt u zo’n figuur, dan hebt u een kleiner bovenlichaam, een niet zo brede taille en is uw gewicht geconcentreerd op uw heupen en dijen. Wat uw achterste betreft, dit kan alle richtingen uit. Sommige driehoekige figuren hebben een breed, afgerond achterste, terwijl het bij anderen niet zo afgerond is.
 
Wat kledij betreft, betekent dit zoeken naar evenwicht. Ik heb vaak meisjes gezien die epauletten droegen om hun bovenste en onderste lichaamsdelen in harmonie te brengen. ’t Is het proberen waard, als u maar niet zo overdrijft zoals in de jaren 80. Een ander goed idee is om hoge neklijnen te dragen om uw bovenste lichaamsdelen en borst te accentueren. Draag topjes en jurken die uw taille accentueren in plaats van uw heupen.
 
De huidige trend om riemen bij de taille te dragen in plaats van op de heupen is perfect voor een driehoekig lichaam. Om uw heupen en dijen slanker te maken, kunt u eveneens een pantalon of jeans in bootleg model met lage taille dragen.
 
Lichaamsvorm - Driehoek
 
Lichaamsvorm - Omgekeerde driehoek
 
De omgekeerde driehoek
 
Het is voor de hand liggend dat de omgekeerde driehoek het tegenovergestelde is van de driehoek: een figuur dus met een zware bovenkant. Uw buste is vermoedelijk het breedste deel van uw lichaam. En daarbij komen al dan niet een brede rug en brede schouders. Uw taille en onderlichaam zijn in vergelijking veel smaller.
 
De bedoeling hier is duidelijk om uw buste niet te accentueren en u kunt dit doen door kleren te dragen die geen erg hoge neklijnen hebben. Ik zou ook wijde kragen vermijden, want zij trekken onnodig de aandacht. Concentreer u in de plaats op het in evenwicht brengen van uw onderlichaam door rokken met A-lijn of pantalons met pijpen die lichtjes uitlopen te dragen.
 
De rechthoek
 
De rechthoek is een rechte figuur die zowat op een doos lijkt en de taille is niet gedefinieerd. Terwijl het gewicht vermoedelijk verdeeld is over het bovenlichaam, neigt uw onderlichaam om slanker te zijn. Uw armen en benen zijn dun en uw buste en heupen zijn in verhouding.
 
Aangezien u de natuurlijke vrouwelijke buigingen mist, moeten uw outfits de illusie van buiging creëren. Doe dit door kleren te dragen met wapperende taille- en zoomlijnen. A-lijnen werken ook goed. Vermijd kledij die té strak of té los zit. Kies kleren die lichtjes getailleerd zijn, zodat ze een buiging creëren. Wikkeljurken of –topjes zijn ook een fantastische optie.
 
Lichaamsvorm - Rechthoek
 
Lichaamsvorm - Ruit
 
De ruit
 
Hebt u een ruitvormig figuur, dan bevindt het meeste gewicht zich bij u vermoedelijk rond het middenrif. U hebt smalle schouders en zelfs uw onderlichaam is smaller dan uw middendeel. U hebt vermoedelijk een ongedefinieerde taillelijn.
 
Met zo’n lichaamsvorm accentueert u het best uw smalle schouders en uw smalle benen. Draag dus een goed passende pantalon die uw benen beklemtoont. Lange neklijnen of tenminste V-nekken zijn een ideale keuze, want die vestigen de aandacht op uw bovenlichaam. Draag langere topjes die uw middel verlengen. Die mogen hier wel niet getailleerd zijn!
 
De ovaal
 
De ovaalvormige en ruitvormige figuur zijn erg gelijkaardig, aangezien ze beiden brede middendelen hebben. De ovalen vorm heeft echter bovendien een bredere buste. Als de mensen u zeggen dat u de vorm hebt van een appel, dan is uw figuur ofwel ruitvormig ofwel ovaalvormig. Met een ovalen figuur is uw bovenlichaam waarschijnlijk volumineuzer dan de rest van uw lichaam.
 
De manier van gekleed gaan lijkt erg op wat hierboven beschreven is voor een ruitvormig figuur. Wat extra raad zou hier zijn om topjes met hoge neklijnen te vermijden, aangezien u uw zwaardere buste niet mag accentueren. Opteer in de plaats voor een V-hals die uw buste minimaliseert en eveneens uw gezicht en neklijnen verlengt. Nog een goede manier om uw gezicht en nek langer te maken is wat langere oorslingers dragen. En in plaats van kleren te kiezen die bij de taille uw figuur raken, kiest u beter voor een jurk of topje met een los vallende taillelijn.
 
Lichaamsvorm - Ovaal
 
Lichaamsvorm - Zandloper
 
De zandloper
 
Die wordt beschouwd als de ideale lichaamsvorm. U hebt een lichaam dat perfect in evenwicht is. Uw boven- en onderlichaam zijn dus in verhouding en u hebt een goed gedefinieerde taillelijn. Sommigen onder u kunnen een wat zwaardere onderkant of bovenkant hebben, dus pas uw kledij dan ook aan.
 
Een zandloperfiguur kleden is eenvoudig, want haast alles ziet er goed uit. Accentueer uw buigingen: zachte en nauwsluitende kledij zijn daar gewoonlijk ideaal voor. Is uw buste eerder zwaar, vermijd dan hoge neklijnen en grote kragen. Is uw onderkant zwaar, vermijd dan een ballonbroek.
 
Hou deze tips in gedachten wanneer u de volgende keer gaat shoppen en koop volgens uw lichaamsvorm. Geloof me, dit maakt shoppen zoveel makkelijker.
 
© Modewijzer.com
Afbeeldingen: Eveleen/Shutterstock