Hoe krul behouden en behandelen

Meisje met rood krullend haar
 
Verzorging, styling en onderhoud van krullend haar
 
Er bestaan twee soorten mensen met krullend haar zij die dit leuk vinden en zij die krullen haten. Natuurlijk krullend haar kan een grote troef zijn, vooral wanneer u weet hoe de krul te behouden en te behandelen, maar het kan eveneens een nadeel zijn, omdat u soms de controle over uw haar kunt verliezen. En krullend haar kan natuurlijk ook droog, onvoorspelbaar en moeilijk te hanteren zijn.
 
Verschillende soorten krullend haar
 
Afro Afro wordt gekenmerkt door compacte krullen die eruitzien als draad. Het is het meest fragiele type krullend haar, omdat er weinig haarschubben zijn in de haarschacht en het makkelijk beschadigd raakt.
 
Golvend Golvende krullen zijn de meest losse krullen. Dit is waarschijnlijk de makkelijkst te hanteren krul.
 
Kroes Kroeskrullen zijn kleine en compacte ringetjes die de vorm hebben van de letter S of Z wanneer u ze rechttrekt. Zoals de kurkentrekkerkrul kan dit type krullend haar eveneens droog zijn en snel beschadigd raken.
 
Kurkentrekker De krullen die eruitzien als kleine, strak gedraaide krullen worden kurkentrekkertjes genoemd. Dit type krul ziet er kroezig en droog uit en mensen met dit soort haar hebben gewoonlijk moeite met het kammen of stylen van hun lokken.
 
Botticelli Botticelli is het type krul dat voorkomt in de vorm van de letter S. Deze krullen vallen plat op het hoofd en zijn gewoonlijk fijn tot medium in textuur.
 
Knippen
 
Het is aan te raden om uw krullende haar minstens om de 4 6 weken te laten knippen om het in goede conditie te houden. Zo voorkomt u dat de uiteinden krul verliezen. Het is een geweldig idee om te gaan voor gelaagde snitten. Zo zult u uw haar makkelijker kunnen manipuleren en stylen.
 
Wassen
 
Elke dag wassen is niet nodig. In feite kan dit de natuurlijke olin die het haar gezond houden, verwijderen. Gebruik enkel een shampoo en conditioner die ideaal zijn voor krullend haar. Kies een product dat kroes reduceert en vochtinbrengend werkt.
 
Begin uw haar te wassen door uw hoofdhuid met shampoo te masseren en laat daarna het schuim naar de haarpunten lopen. Breng conditioner aan vanaf het midden van uw haar tot de uiteinden. Warm water is goed, maar vermijd heet water omdat dit uw krullen kan uitdrogen.
 
En keer per week past u best een diep vochtinbrengende behandeling toe om de krullen te versterken, kroes te voorkomen en de gezonde veerkracht van uw haar te behouden. Een maandelijkse behandeling met hete olie is eveneens ideaal om kracht en leven te geven aan uw haar.
 
Styling
 
Het fhnen van krullend haar is niet aan te raden. Gebruik in de plaats een grofgetande kam of uw vingers om uw krullende haar te stylen. Blijf weg van haarproducten die alcohol bevatten, want dit kan schade toebrengen aan uw krullen.
 
Bent u van plan om uw krullende haar te stylen, breng dan steeds eerst vocht toe vooraleer u het stylingproduct gebruikt. Op die manier zult u in staat zijn om statisch haar en kroeshaar te reduceren. Slaap ook nooit met nat haar, want u zult zeker ontwaken met krullen die wild en niet onder controle te krijgen zijn.
 
Wilt u eens een steile look hebben, zelfs enkel voor een dagje, dan gebruikt u best een goede stijltang. Het is zeker aangenaam om eens steil haar in plaats van krullen te hebben.
 
Bij het kopen van een stijltang kiest u best voor hoge kwaliteit. Dan hoeft u zich geen zorgen te maken om afbreken van haar of haarbeschadiging.
 
Het kennen van uw haartype zal een hulp zijn bij het verzorgen van uw dierbare lokken. Zoek een haarroutine die het best past bij uw type krul.
 
© Modewijzer.com
Foto: Cookie Studio/Shutterstock